Lannisterjevih, Železnega prestola in Belih hodcev vendarle ne pričakujte v bližnjem kinematografu. George R. R. Martin je kategorično izjavil, da so vse govorice o filmu igra prestolov
Lannisterjevih, Železnega prestola in Belih hodcev vendarle ne pričakujte v bližnjem kinematografu. George R. R. Martin je kategorično izjavil, da so vse govorice o filmu igra prestolov "nesmiselne", priznava pa, da se mu zdi ideja"silno privlačna". Foto: Reuters

Čeprav bi z veseljem napisal scenarij in sam vodil projekt, mi to nikoli ni bilo zares usojeno. Dokončati moram namreč neko knjigo. Saj veste, katero.

George R. R. Martin (na svojem blogu)
Igra prestolov
Nobeno presenečenje ni, da hoče Cinemax, ki je v lasti HBO-ja, Martinovo pisanje še naprej adaptirati za televizijo. Igra prestolov namreč še naprej podira rekorde: prejšnji mesec je ekipa s podelitve emmyjev domov odnesla kar 12 kipcev. Foto: HBO

Glavni osebi serije Skin Trade bosta detektivka in njen prijatelj, izterjevalec dolgov, ki je čisto slučajno tudi volkodlak. Skupaj odkrijeta temno skrivnost, ki tiči za serijo brutalnih umorov v njunem razpadajočem industrijskem mestu, obljublja sinopsis.

Martin ne bo sodeloval pri pisanju scenarija, saj je trenutno zaposlen s pisanjem dolgo napovedovane šeste knjige iz serije Pesem ledu in ognja The Winds of Winter (Zimski vetrovi). Potem ko so se menda sestali z več potencialnimi scenaristi, je službo pri Cinemaxu dobila Kalinda Vazquez (Prison Break, Once Upon a Time). "Kalindin pristop k zgodbi in likom me je vrgel na rit," je komentiral Martin. Obenem opozarja, da so pri Cinemaxu za zdaj naročili samo scenarij, kar samo po sebi še ni zagotovilo, da bo serija kdaj posneta.

Scenarij bo namreč temeljil na njegovi noveli iz osemdesetih, ki je bila naslovljena Blew Him Away; napisal jo je kot svoj prispevek k antologiji Night Vision 5, ki jo izdaja založba Dark Harvest. Zgodba je bila že takrat hvaljena kot eno najboljših del iz volkodlaškega žanra in je tudi dobila nagrado World Fantasy Award. Martin je menda, tako piše The Hollywood Reporter, od nekdaj verjel, da se v tej noveli "skriva televizijski potencial"; bila je tudi že prirejena v strip in v grafični roman.

"Tisti, ki se še spomnite usode Doorwaysa, mojega nesrečnega pilota za ABC z začetka devetdesetih, morda veste tudi, da sem daljnega leta 1991 v resnici skušal prodati Skin Trade. Tako da smo nekaj desetletij za načrtom," na svojem blogu razlaga pisatelj.

"Volkodlaški noir"
Gre za zgodbo zasebne detektivke Randi Wade, ki se mora spopasti z nizom umorov, ki so delo množičnega morilca. Wadova sicer prijateljuje tudi z volkodlakom Williem Flambeauxom, ki postane naslednja tarča morilca.

George R. R. Martin je je zaslovel s serijo knjig Pesem ledu in ognja. Prvo knjigo iz serije z naslovom Igra prestolov je izdal leta 1996. Delo je dobilo še štiri nadaljevanja, zdaj pa oboževalci nestrpno čakajo na omenjeni šesti del. Po seriji Pesem ledu in ognja HBO snema priljubljeno televizijsko nadaljevanko Igra prestolov, ki se ji bo še pred iztekom pridružila tudi nova serija.

Čeprav bi z veseljem napisal scenarij in sam vodil projekt, mi to nikoli ni bilo zares usojeno. Dokončati moram namreč neko knjigo. Saj veste, katero.

George R. R. Martin (na svojem blogu)