Gregga Allmana (levo) v zrelih letih bo v biografskem filmu upodobil William Hurt (desno). Foto: EPA
Gregga Allmana (levo) v zrelih letih bo v biografskem filmu upodobil William Hurt (desno). Foto: EPA

Film z naslovom Midnight Rider (Polnočni jezdec) bo režiral Randall Miller, snemanje pa naj bi se začelo še ta mesec v mestu Savannah v zvezni državi Georgii, je poročala revija Hollywood Reporter.

Greggov že pokojni brat Duane Allman bo na platnu Wyatt Russell. Brata sta konec 60. let prejšnjega stoletja v Jacksonvillu na Floridi ustanovila The Allman Brothers Band, ki je v 70. letih slovel s skladbami, kot sta Jessica in Ramblin' Man.

Zasedbi bratov Allman kritiki pripisujejo pomembno vlogo "arhitektov južnjaškega rocka", sloveli so predvsem po izjemnih odrskih nastopih. Njihov album At Filmore East iz leta 1971 velja za enega najboljših "live" albumov vseh časov. A le pet mesecev po izidu te prelomne plošče je Duane, izjemen kitarist, znan tudi po vzdevku Skydog, star komaj 24 let, umrl v motoristični nesreči ...

Film bo govoril o Greggovem preboju ter o njegovih težavah z mamili in alkoholom. Izhodišče zanj bo knjiga My Cross To Bear iz leta 2012, v kateri je glasbenik, ki kljub načetemu zdravju še vedno nastopa, opisal svoje življenje.

V januarju je sicer odjeknila novica, da se bo skupina po 45 letih delovanja konec letošnjega leta razšla.