Orlando Bloom in Johnny Depp na tokijski premieri drugega dela Piratov s Karibov (s podnaslovom Mrtvečeva skrinja) leta 2006. Foto: EPA
Orlando Bloom in Johnny Depp na tokijski premieri drugega dela Piratov s Karibov (s podnaslovom Mrtvečeva skrinja) leta 2006. Foto: EPA

V franšizi, ki se je začela leta 2003 s Prekletstvom črnega bisera, je doslej v vlogi kapitana Jacka Sparrowa (lik naj bi ustvaril po vzoru legendarnega rockerja Keitha Richardsa) vedno nastopil Johnny Depp, ki bo igral tudi v petem delu. V četrtem delu so ob Deppu nastopili še Penelope Cruz, Ian McShane in Sam Claflin, poleg Blooma pa je manjkala tudi Keira Knightley, prav tako stalnica v prvih treh delih v vlogi Turnerjeve srčne izbranke Elizabeth Swann.

37-letni Bloom, ki je preboj doživel z vlogo v seriji filmov Gospodar prstanov, naj bi zdaj ponovno razmišljal o vrnitvi k filmski ekipi, o čemer se že dogovarja s producenti filma, piše britanski časnik The Guardian.

"Pogovori potekajo, sodelovanja si želim tudi sam. Celotna izkušnja dosedanjega dela z Johhnyjem Deppom in režiserjem Gorom Verbinskim je bila zame namreč čudovita," je na dogodku Comic-Con v Brisbanu povedal Bloom.

Peti del priljubljene piratske filmske pustolovščine naj bi po številnih zapletih s pisanjem scenarija in večkratni preložitvi datuma premiere na velika platna prišel leta 2017. Režirala ga bosta Joachim Ronning in Espen Sandberg, potem ko se Rob Marshall po mnenju kritikov s četrtim delom (s podnaslovom Z neznanimi tokovi), ki je sledil bolj zaokroženi prvotni trilogiji pod taktirko Verbinskega, ni najbolje izkazal.

A Pirati s Karibov, znamka v lasti korporacije Walt Disney, niso le filmska serija, obstaja tudi več atrakcij v zabaviščnih parkih na to temo, knjig, videoiger in drugih medijskih publikacij. Njen izvor sega v davno leto 1967, ko so v parku Disneyland odprli prvo "piratsko-karibsko" atrakcijo.