Film
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Patty Jenkins
Patty Jenkins bo po zaslugi Čudežne ženske 2 postala najbolje plačana režiserka v zgodovini. Foto: AP

Dodaj v

Patty Jenkins se vrača s Čudežno žensko 2

Film v kinematografe prihaja leta 2019
11. september 2017 ob 21:31
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po dolgih in menda napornih pogajanjih sta studio Warner in režiserka našla kompromis: Patty Jenkins bo soscenaristka, producentka in režiserka nadaljevanja ene največjih filmskih uspešnic tega poletja.

Pogodba se bo vpisala v zgodovino: po njeni zaslugi bo Patty Jenkins postala najbolje plačana režiserka v zgodovini, čeprav je bil "velik napor" priti do te točke, poroča The Hollywood Reporter. Če je bila Čudežna ženska prelomna točka za filme o superjunakinjah, je Patty jenkins verjetno postavila tudi nov standard za honorarje ženskam v Hollywoodu.


Patty Jenkins se je ekipi prve Čudežne ženske pridružila kot zamenjava za prvotno izbrano režiserko Michelle McLaren, ki se je od projekta poslovila zaradi "ustvarjalnih razhajanj". V naslednjih mesecih je postala gonilna sila projekta, v obdobju promocije filma pa ga je javno zastopala skoraj tako pogosto kot igralka Gal Gadot. Kljub temu ji njena prejšnja pogodba ni zagotavljala udeležbe pri morebitnih nadaljevanjih.

Ko je film junija nenadoma presegel vsa pričakovanja in postal ogromna uspešnica – samo v prvem koncu tedna je zaslužil 103 milijone dolarjev – se je Jenkinsova znašla v sijajnem pogajalskem položaju. Pogovori s studiem so se začeli že takrat, a so se razvlekli vse do zdaj, dolgo po tem, ko je svetovni zaslužek filma že presegel 800 milijonov dolarjev.

The Hollywood Reporter navaja neuradne vire, ki poročajo, da se honorar Patty Jenkins giblje nekje med sedmimi in devetimi milijoni dolarjev. Veliko pomembneje je to, da si je izborila tudi delež od zaslužka filma. To je za režiserko nič manj kot superjunaška povišica: za prvi film je bila plačana milijon dolarjev (čeprav si je skušala izpogajati honorar, podoben tistemu, ki ga je Zack Snyder dobil za Moža iz jekla).

Tudi Gal Gadot je že pogodbeno vezana na nadaljevanje, katerega premiera je napovedana za 13. december 2019.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
sisoruen
# 12.09.2017 ob 10:36
" Moški režiserji ne samo, da imajo visoke honorarje ampak tudi pravico do neuspeha, če flopne ženska, to ni konec samo zanjo ampak udarec za celotno ženstvo, saj utrjuje stereotip, da ženski pogled in protagonistke ne morejo pritegniti občinstva."

Na tak način razmišljajo samo seksisti med katere spadaš. Da o tem, da si v enem stavku ven butnila dva stereotipa, niti ne zgubljam besed. Tvoj problem je, da pač vidiš samo to, kar ti ustreza. Torej, vidiš žensko režiserko, ki flopne in je odpisana, ne vidiš pa malo morje moških režiserjev, ki imajo enako usodo. Izjema so kvečjemu režiserske legende, ampak ti si lahko flope privoščijo zato, ker niso tako odvisni od velikih filmskih studijev kot neuveljavljeni in si lahko filme financirajo iz različnih virov, tudi lastnih.

Glede tega ženskega pogleda pa nima veze režija, ampak scenarij. O utrjevanju stereotipa, da ženske protagonistke ne morejo pritegniti občistva pa le podatek, da je bilo lansko leto glede glavnih ženskih vlog v top 100 filmih rekordno in je šlo za 7% porast glede na leto prej. :D Torej, ne trosi stereotipov. Da o tem, da je bil lani najbolj gledan film v svetovnem merilu film, ki je imel žensko v glavni vlogi (Rogue One: A Star Wars Story), enako velja za letošnje leto (Beauty and the beast). :) Sedaj, razen če so ženske prevzele Holivud v svoje roke, je to tvoje nabijanje povsem brez veze.

Pri vsem skupaj je pa najbolj smešno to, da je Wonder Woman izrazito antifeminističen film v smislu feminizma, ki ga ti zagovarjaš, ker promovira žensko svobodnih nazorov v smislu družbenih vlog, ki pa hkrati ohranja vse vrednote tradicionalne ženske, torej je sočutna, je skrbna, zaščitniška in ima rada moške :) :) :) in je povrh vsega še seksi, torej v vseh pogledih izstopa iz okolja, ki bi ga lahko opisali kot žensko šovinističnega oz. seksističnega in ki ga predstavlja tisto macho pleme Amazonk iz katerega izhaja in jo dejansko omejuje. Gre torej za portret ženske, ki se ji ni potrebno odreči tradicionalne vloge žene in matere, da bi lahko dosegla družbene veljavo in enakopravnost oz. celo vodilno vlogo. Da a tem, da je Wonder Woman promovira tradicionalen ideal ženske lepote niti ne govorim, zaradi česar je Wonder Woman izgubila službo ambasadorke spolne enakopravnosti OZN po zaslugi feminističnega lobija na osnovi tistega tvoje znanega nabijanja o spolni objektivizaciji ipd. Skratka, ve feministke ste neverjetno zmedena bitja. :D
Hallenbeck
# 12.09.2017 ob 12:11
@sisoruen

Aplavz za komentar!!!
Snežinkica
# 11.09.2017 ob 22:08
Super, sedaj naj pa se ta izpogajana moč prelije tudi v drznost nadaljevanja. Moški režiserji ne samo, da imajo visoke honorarje ampak tudi pravico do neuspeha, če flopne ženska, to ni konec samo zanjo ampak udarec za celotno ženstvo, saj utrjuje stereotip, da ženski pogled in protagonistke ne morejo pritegniti občinstva.
Kazalo