Polly Bergen leta 1953. Foto: Wikipedia
Polly Bergen leta 1953. Foto: Wikipedia

Že v 50. letih prejšnjega stoletja se je proslavila kot pevka Helen Morgan v seriji televizijskih iger Playhouse 90, za vlogo pa prejela tudi zlati globus. Leta 1964 je kot prva ženska zaigrala filmsko ameriško predsednico Leslie McCloud, in sicer v filmu Kisses for My President, poroča BBC. Ena izmed njenih najbolj znanih vlog je bila v psihološkem trilerju Cape Fear, kjer je zaigrala ženo odvetnika, ki ga nekdanji zapornik (igra ga Robert Mitchum), ki je zaporu zaradi posilstva preživel osem let, zalezuje in ustrahuje njegovo družino.

Na malih zaslonih smo jo nazadnje lahko gledali v seriji Razočarane gospodinje, v kateri je bila za vlogo mame Lynette Scavo nominirana za emmyja, še prej pa je igrala Fran Felstein, nekdanjo ljubico očeta Tonyja Soprana v kultni TV-seriji Sopranovi. Bila je tudi članica igralske zasedbe v seriji Gospa predsednica, kjer je igrala mamo ameriške predsednice Mackenzie Allen (igrala jo je Geena Davis). Proslavila se je tudi na gledaliških odrih: leta 2001 je bila nominirana za tonyja za vlogo Carlote Campion v igri Follies.

V začetnih letih svoje kariere je v svojem šovu The Polly Bergen Show nastopala s svojim očetom Billom Bergnom, ki je bil po poklicu inženir, vendar pa je imel izvrsten smisel za nastopanje.

Poleg igralskega talenta je imela pravi nos tudi za posel: že leta 1965 je ustanovila svojo kozmetično linijo, ki se je posvečala predvsem nakitu in čevljem, prav tako pa se je podpisala pod tri knjige o lepoti.