Most Vincenta Thomasa, s katerega je v ponedeljek skočil Tony Scott. Foto: EPA
Most Vincenta Thomasa, s katerega je v ponedeljek skočil Tony Scott. Foto: EPA

Tamkajšnji mediji poročajo, da Scott v nobenem izmed svojih poslovilnih pisem ne razkrije, zakaj je sklenil narediti samomor, prav tako pa ne omenja kakšnih zdravstvenih težav oziroma tumorja, ki naj bi bil po številnih poročilih razlog za njegovo težko odločitev. Los Angeles Times še piše, da morda ne bomo nikoli zares izvedeli pravega razloga za njegovo smrt.

68-letni brat Ridleya Scotta, ki je tudi njegov stanovski kolega, je bil vsaj na pogled videti čil in zdrav, preden je v ponedeljek parkiral svojo toyoto prius na mostu čez losangeleški zaliv ter se - po besedah očividcev - "brez omahovanja" vrgel v morje 55 metrov pod seboj. Mrliški oglednik zdaj opozarja, da je bilo poročanje, da so mu diagnosticirali tumor na možganih, verjetno prenagljeno, da pa bodo minili še tedni, preden bo na podlagi toksikoloških izvidov in drugih testiranj podal svojo končno oceno.

Brata in najboljša prijatelja
Režiser Top Guna, Dnevov grmenja in Škrlatne plime se je za medije zadnjič odprl maja, ko ga je The Hollywood reporter intervjujal za portret njegovega brata. Takrat je o Ridleyju spregovoril z veliko naklonjenostjo: "Zelo blizu sva si. Rid je moj najboljši prijatelj, najin odnos je nekje med bratskim in mentorskim."