Preden jo je dobila Scarlett, so bile v igri za glavno vlogo še Gemma Arterton, Eva Green, Megan Fox, January Jones, Abbie Cornish, Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Blake Lively in Jessica Biel. Foto: Reuters
Preden jo je dobila Scarlett, so bile v igri za glavno vlogo še Gemma Arterton, Eva Green, Megan Fox, January Jones, Abbie Cornish, Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Blake Lively in Jessica Biel. Foto: Reuters
Scarlett trenutno bolj kot s svojim delom pozornost vzbuja z ogromnim novim zaročnim prstanom. Foto: Reuters

Od začetka leta 2012, ko bi film Under the Skin dejansko moral iziti, so se za njegovo premiero potegovali vsi omembe vredni festivali po svetu in mediji so ga napovedali za po dva zaporedna Cannesa, Sundancea in Toronta. Po številu zaporednih nepojavljanj se film dejansko lahko kosa z Malickovim Drevesom življenja, ki je bil predmet neskončnih govoric, dokler se ni leta 2011 dokončno materializiral v Cannesu (in domov odnesel zlato palmo).

V Glazerjevem tretjem filmu - tako Sexy Beast (2000) kot Birt (2004) sta bila deležna številnih pohval - Scarlett Johansson igra Lauro, Nezemljanko v človeški koži, ki je na Zemljo prišla s pomanjkljivim znanjem človeškega jezika, a vendarle zadostnim, da lahko opravlja svojo nalogo: zapeljevati, loviti in domov (kot nekakšno instantkosilo) odpošiljati nič hudega sluteče moške. A kaj ko se tudi v njej sami zgane zanimanje za njeno novo, človeško telo - in celotna misija je kmalu v nevarnosti. Film je bil posnet po istoimenskem romanu Michaela Faberja.

"Ko sem začel krožiti okrog scenarija, je bil zgodba o paru, ki se skuša čim bolj neopazno zliti z okolico," je za Variety o desetletni genezi filma povedal Glazer. "Šlo je za čisto drug film." Končno podobo svojega filma, ki ga je snemal v Škotskem višavju, je tako odkrival sproti: "Prva dva tedna, preden sem našel srčni utrip filma, je bilo vse skupaj zelo abstraktno. Vedno poskušam iskati nekakšno kombinacijo forme in vsebine, in včasih se je ne da predvideti, dokler dejansko ne začneš snemati."

Trapast ali mojstrovina?
Za zdaj še redko posejane recenzije še niso podale enotne sodbe o filmu, ki je na spletu že znan kot "tisti z golo vesoljsko Scarlett Johansson". Variety ga odpiše kot "ambicioznega, a v bistvu topoumnega in trapastega", obenem pa napove, da je izdelek "dovolj pretiran, da si bo nabral majhno kliko zagovornikov".

Na drugi strani spektra je Hitflix: film je po njihovi oceni "skorajšnja mojstrovina", ki premore "nekaj najbolj presunljivih prizorov tega leta in najpogumnejšo vlogo v karieri Scarlett Johansson".