Johnny naj bi medtem že hodil z Amber Heard, soigralko iz Zapitega dnevnika. Foto: IMDb
Johnny naj bi medtem že hodil z Amber Heard, soigralko iz Zapitega dnevnika. Foto: IMDb
Zadnja poročila s snemanja Lone Rangerja v puščavi Nove Mehike: Depp menda hoče sam posneti večino svojih jahalnih prizorov, a menda pri tem kar pogosto pada s konja. Foto: IMDb
Andersonovo Kraljestvo vzhajajoče lune, ki je v Cannesu naletelo na dober sprejem, k nam prihaja sredi avgusta.

Rob Marshall (Chicago, Pirati s Karibov 3), ki naj bi The Thin Man režiral, je medtem že uradno priključen drugemu projektu - režiji fantazijskega muzikala Into the Woods - in vprašanje je, ali se bo h komični detektivki o zakonskem paru, ki med duhovitimi besednimi dvoboji mimogrede še rešuje zločine, sploh še kdaj vrnil; nekateri mediji poročajo, da studio Warner (pre)dragega projekta v trenutni obliki pač noče plačati.

V podobnih škripcih je tudi Deppovo sodelovanje z Gorom Verbinskim: proračun filmske adaptacije TV-serije iz petdesetih, The Lone Ranger, v kateri Depp igra Tonta, pripadnika plemena Komančev, se je menda "nenadzorovano napihnil"; vse skupaj naj bi se zdaj vrtelo že okrog 250 milijonov dolarjev.

In potem je tu še Deppovo zasebno življenje: junija sta z Vanesso Paradis, s katero sta veljala za enega najbolj trdnih parov med slavnimi, po štirinajstih letih razglasila, da se njune poti ločujejo. Skratka, Johnny Depp bi potreboval nekaj zares izjemnega - in zdi se, da bi to lahko bilo sodelovanje z Wesom Andersonom.

Po poročanju filmskega portala TwitchFilm je Anderson - na njegov Moonrose Kingdom Slovenci še vedno čakamo - Deppa povabil k svojemu naslednjemu projektu. Za zdaj je Anderson razkril le, da gre za zgodbo, ki se dogaja v Evropi in da jo je napisal v sodelovanju s prijateljem, ki ne dela v zabavni industriji. Pred kamero se bodo zvrstili vsi Andersonu ljubi igralci - Bill Murray, Owen Wilson, Jeff Goldblum, Adrien Brody, Willem Dafoe in Edward Norton - ter Jude Law in Angela Lansbury.

"Trubadur velike depresije" je bil tudi romanopisec
Obenem ima Depp v ognju še eno železo: New York Times piše, da bo kot sourednik sodeloval pri izdaji romana House of Earth, do zdaj še nikoli natiskanega dela kultnega folkizvajalca Woodyja Guthrieja. Približno 250 strani dolg rokopis, ki ga je Guthrie končal leta 1947, je zgodba o teksaškem paru, ki se mora, če hoče graditi opečnate hiše, ki bi prenesle muhavost vremena, spustiti v boj z bankami in lesnimi podjetji. Pisatelj Douglas Brinkley, ki bo knjigo uredil skupaj z Deppom, je nanj naletel med raziskavami za članek za Rolling Stone. Z Deppom sta se v devetdesetih spoprijateljila prek Hunterja S. Thompsona, za čigar literarno zapuščino skrbi Brinkley.

Ostaja v A-kategoriji
Ta dva izleta v "indievode", kjer se je prvič uveljavil kot omembe vreden igralec, seveda še ne pomenita, da se Depp umika iz visokoproračunskih voda: ne glede na to, kako bodo rešili finančne težave na snemanju Lone Rangerja, film naslednje poletje prihaja v kinematografe, pri Disneyju pa so tudi že prižgali zeleno luč za še peti del Piratov s Karibov.