Film
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 9 glasov Ocenite to novico!
Sean Penn
Sean Penn se ponaša z dvema oskarjema za glavno moško vlogo, enega mu je prinesel film Skrivnostna reka iz leta 2003, drugega pa film Milk, posnet leta 2008. Foto: EPA
Beau Willimon
Avtor prihajajoče miniserije The First (slov. Prvi) je Beau Willimon, sicer do leta 2016 tudi avtor uspešne Netflixove serije Hiša iz kart. Foto: EPA

Dodaj v

Sean Penn se bo s kolonizacijo Marsa zavihtel na male zaslone

Premiera miniserije napovedana za prihodnje leto
28. september 2017 ob 13:10
Los Angeles - MMC RTV SLO

Oskarjevec Sean Penn je podpisal pogodbo za svojo prvo veliko vlogo v televizijski miniseriji, naslovljeni The First, ki naj bi prišla na male zaslone v prihodnjem letu.

Seanu Pennu (1960) je pripadla vloga glavnega protagonista serije, avtor katere je Beau Willimon, sicer do leta 2016 tudi avtor uspešne Netflixove serije Hiša iz kart, v kateri med drugim igra Pennova nekdanja žena Robin Wright.

Ko načnemo Zemljo, zavzamemo še Mars
Dogajanje v seriji The First (slov. Prvi) bo spleteno okoli prvih človeških naseljencev na Marsu in njihovega spopadanja z izzivi, ki jih s sabo prinaša kolonizacija rdečega planeta. Vendar se zgodba ne bo osredotočala le na astronavte, temveč tudi na družine in prijatelje, ki so še vedno na Zemlji.

Podrobnosti glede Pennovega lika še niso znane, za zdaj se ve le, da bo upodobil nekdanjega Nasinega astronavta po imenu Tom Hagerty. Znano je tudi, da bo Beau Willimon zasedel mesto izvršnega producenta ob boku Jordana Tappisa. "Tako zelo občudujem Seanov silni talent in njegov neverjetni opus," je zapisal Willimon v izjavi za javnost. "Zelo sem vesel, da bom sodeloval z umetnikom tega kalibra," poroča TV Line.

Serija nastaja pod okriljem ameriškega ponudnika vsebin na zahtevo Hulu, ki je v lasti televizijske mreže NBC, 21st Century Foxa in družbe Walt Disney. Hulu med drugim stoji za Deklino zgodbo, veliko zmagovalko letošnje podelitve nagrad emmy. Drugi člani ekipe, ki bo sodelovala pri nastajanju serije The First, pa še niso znani, še dodaja portal TV Line.

Nekoč zgolj občasen gost televizijskih serij
Sicer je bilo mogoče Seana Penna videti v nekaj televizijskih serijah, med drugim v Prijateljih, Dveh možeh in pol ter Ellen, vendar le kot gostujočega igralca.

Pred kratkim je nastopil tudi v HBO-jevi miniseriji Ameriški lev, v kateri je upodobil nekdanjega predsednika ZDA Andrewa Jacksona. Snemanja serije The First se bodo lotili nekoliko pozneje v tem letu, v prihodnjem letu bo na ogled na Huluju in tudi na Channel 4.

P. G.
Prijavi napako
Komentarji
whisky
# 28.09.2017 ob 14:08
zakaj bi moralo bit uničenje zemlje povod za odhod na mars? pač gremo,ker smo to sposobni
KovacevaKobila
# 28.09.2017 ob 14:25
lažje bi bilo poselit antarktiko ali Luno kot Mars, pa se tega ne dela, zakaj potem Mars, pred Antarktiko in Luno?

Če lahko parafraziram Kennedyja:

We choose to go to Mars! ... We choose to go to Mars in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard; because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one we intend to win ...
Primus Rochwald
# 28.09.2017 ob 14:53
Kar se pa serije tiče - se veselim, predvsem zaradi Sean-a Penn-a; slednji ne vzame projekta kar tako. On dela na kvalitetnih 'zadevah'.
Primus Rochwald
# 28.09.2017 ob 14:51
lažje bi bilo poselit antarktiko ali Luno kot Mars, pa se tega ne dela, zakaj potem Mars, pred Antarktiko in Luno?

Ker je to korak naprej v želji, oz. ciljem, da poselimo planet podoben Zemlji. Preden pretečemo maraton, moramo pač povaditi kakšne krajše razdalje, a ne?

Pa še kot zanimivost, ko že omenjaš Antarktiko. Slednja je dejansko "poseljena" z znanstveniki - in to tistimi - ki naj bi vadili/opazovali kakšen vpliv naj bi Mars in ekspidicija nanj imela na ljudi. Temperatura in okolje še najbližje Marsu, izvzemši radioaktivnost in dolgoročne posledice glede različne gravitacije (to se testira z različnimi "leto dni na vesoljski postaji" ekspidicijami).

Enako proučujejo psihološki vidik, odrezanost od sveta - samota, odnosi med ljudmi na dolgi rok, kakšne osebnosti 'kliknejo', ipd).
planet1
# 29.09.2017 ob 09:51
tron

Naj ugibam zemlja je ploscata, zapira pa nas bozja kupola?
Emmure
# 28.09.2017 ob 20:25
ja sem za Mars!je pa dejstvo da smo sposobni prej priti na Mars kot raziskati najgloblje oceane tu doma.
Miham
# 28.09.2017 ob 14:11
lažje bi bilo poselit antarktiko ali Luno kot Mars, pa se tega ne dela, zakaj potem Mars, pred Antarktiko in Luno?
Bivši uporabnik
# 28.09.2017 ob 19:59
"zakaj bi moralo bit uničenje zemlje povod za odhod na mars? pač gremo,ker smo to sposobni"

ROFL, še na luni nismo bili, ker smo tukaj zaprti z razlogom.
Prodaneduše
# 28.09.2017 ob 13:56
Očitno mora holivud pripraviti ovčiče, da je človeško uničenje našega planeta nekaj normalnega in da naj sanjamo o marsu.
Kazalo