Spike je razočaran nad Hollywoodom. Foto: EPA
Spike je razočaran nad Hollywoodom. Foto: EPA
Spike Lee je premiero filma All the Invisible Children v Benetkah obiskal skupaj s hčerko. Foto: EPA

Med pogovorom z novinarji je režiser dejal, da sicer ne želi govoriti o posameznih imenih, ampak da hollywoodska produkcija še nikoli ni bila tako slaba. Po njegovem mnenju h kakovosti zadnjih let nič ne prispevajo skoraj izključno predelave in filmske različice televizijskih šovov. Dodal pa je še, da kot optimist pričakuje, da se bodo razmere spremenile na bolje.

Odraščanje po svetu
Lee v Benetkah predstavlja projekt All the Invisible Children (Vsi nevidni otroci), ki ga je posnel skupaj še s sedmimi režiserji, med njimi z Emirjem Kusturico, Ridleyjem Scottom in Johnom Woojem. Gre za projekt, ki so ga zadnja štiri leta snemali v sedmih državah, pripoveduje pa o odraščanju mladine po svetu.

Del, ki ga je posnel Lee, se imenuje Jesus Children of America (Jezusovi otroci Amerike), pripoveduje pa o newyorški najstnici, katere starša sta odvisnika od mamil. Ona pa ugotovi, da je HIV-pozitivna.

Režiser je trenutno zaposlen tudi s snemanjem trilerja Inside Man, v katerem bosta v glavnih vlogah zaigrala Denzel Washington in Clive Owen.