Slovenska kinoteka se iz rjastega pastorka  spreminja v urejeno kinotečno ustanovo. Foto: RTV SLO
Slovenska kinoteka se iz rjastega pastorka spreminja v urejeno kinotečno ustanovo. Foto: RTV SLO

V dvorani Kinoteke namreč že potekajo sklepna gradbena dela, tako da naj bi kinooperater prvi kolut prav zares zagnal že v drugi polovici januarja. Novi direktor kinoteke Staš Ravter je povedal, da obnovitvena dela potekajo po predvidenem časovnem načrtu. Po koncu gradbenih del - ta naj bi bila pri koncu že ta teden - bodo na vrsti še elektrotehnična in fina končna dela.

Kmalu tudi "kinoteka za domov"?
Z odprtjem Slovenske kinoteke bomo po besedah Staša Ravterja končno spet dobili pravi zgodovinski kinematograf. Ljubljana bo tako kmalu spet dobila ustanovo, ki bo skrbela za pomembne element izobraževanja mladih intelektualcev. Ravter načrtuje še en stranski projekt izobraževanja o sedmi umetnosti. Že v svoji kandidaturi za mesto direktorja kinoteke je zapisal, da je med njegovimi prioritetami tudi ustvarjanje DVD-kinoteke. To bi bil od kinotečne dejavnosti ločen pedagoško-izobraževalni projekt.

Ravter želi svoj mandat zazbnamovati z nadaljevanjem že tzastavljenih projektov in programov Slovenske kinoteke, vnesti pa namerava tudi nekaj sprememb.