Nika ni običajno dekle: njena velika ljubezen je vožnja karta. Foto: FSF
Nika ni običajno dekle: njena velika ljubezen je vožnja karta. Foto: FSF

stezo kartinga.

Glavno junakinjo filma režiserja Slobodana Maksimovića (skupaj z Matjažem Pikalom se je podpisal tudi pod scenarij) igra Ylenia Mahnič, 17-letna dijakinja Gimnazije Koper, za katero je bilo to filmski debi. Ob njej so zaigrali Marjuta Slamič, ki je bila za vlogo mame na nedavnem Festivalu slovenskega filma nagrajena z vesno za stransko žensko vlogo, Sebastijan Cavazza, Benjamin Krnetić, Gašper Tič, Borut Veselko, Gojmir Lešnjak Gojc, in drugi. Glasbo podpisujeta Peter Dekleva in Miha Guštin - Gušti.

Nika je sicer svetovno premiero doživela na 56. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma v Zlinu, kjer je bil uvrščen v tekmovalni program, v Motovunu pa je film prejel nagrado mladinske žirije za najboljši mladinski film.

Drugi film režiserja Maksimovića, ki sledi filmu Hvala za Sunderland (2012), je nastal pod okriljem produkcijske hiše Nora production group in v koprodukciji RTV Slovenija, film pa je sofinanciral tudi Slovenski filmski center.

Sobotno premiero zgodbe o neustavljivi najstnici, ki je po preminulem očetu podedovala strast do hitrosti in kartinga, je pospremilo pestro dogajanje, katerega utrip si lahko ogledate v spodnjem videoprispevku.

Nika zapeljala v kinodvorane
Nika zapeljala v kinodvorane