Užaljeni Tarantino dopušča možnost, da se bo vendarle ohladil:
Užaljeni Tarantino dopušča možnost, da se bo vendarle ohladil: "Absolutno se lahko premislim, klinčeva stvar je moja last. Povem pa vam, da to zdaj ne bo naslednji film, ki ga bom posnel. Moj otročiček je, in če me muza kdaj pokliče, naj ga posnamem, ga bomo posneli." Foto: EPA

Dal sem ga trem klinčevim igralcem. Dobili smo se v živo in izročil sem jim ga v roke. Moral je biti ali Dernov ali pa Madsenov agent. Prosim, omenite imena.

Quentin Tarantino
Bruce Dern
Glavni Tarantinov osumljenec je očitno letos za oskarja nominirani Bruce Dern. Foto: Reuters

Gotov sem. Šel bom naprej in posnel naslednjo stvar. Takih, kot je bila ta, imam še deset.

Drugi "osumljenec", Michael Madsen, se Tarantinu lahko zahvali za najzanimivejše vloge v svoji karieri (Stekli psi, Ubila bom Billa 1 in 2). Foto: EPA

Trenutno je v Tarantinovem štabu tako bolj kot vestern aktualna detektivka - namreč lov na igralca, ki je scenarij posredoval naprej in tako menda zakrivil njegovo likvidacijo. Režiser je zdaj sklenil, kot poroča filmski blog Deadline, da bo scenarij najprej izdal v knjižni obliki, nato pa v roku približno petih let še enkrat razmislil, ali bo film vendarle posnel.

Scenarij, ki so ga v roke hoteli dobiti vsi
"Zelo zelo skrušen sem," je za omenjeni blog povedal Tarantino. "Končal sem scenarij, vsaj prvi osnutek, in nisem nameraval začeti snemati vse do naslednje zime, čez leto dni. Izročil sem ga šestim ljudem in očitno je danes že v javnosti." To je ugotovil, ko so njegovega dolgoletnega agenta Mika Simpsona s klici zasuli drugi agenti, ki so svoje stranke ponujali za konkretne vloge v igralski zasedbi.

Glavna osumljenca: Bruce Dern in Michael Madsen
Kdo bi torej lahko bil kriv za vse skupaj? "Scenarij sem dal enemu izmed producentov Djanga brez okovov, Reggieju Hudlinu, on pa je še enemu agentu dovolil, da je prišel k njemu in scenarij prebral. To je sicer izdaja, a ne usodna, ker scenarija ni odnesel s seboj. Preostanek zgodbe pa zaznamuje grda zlonamernost. Dal sem ga trem igralcem: Michaelu Madsenu, Bruceu Dernu in Timu Rothu. Vem, da ni bil kriv Tim Roth. Eden izmed drugih dveh je pustil svojemu agentu, da ga je prebral, in ta ga je posredoval vsem v Hollywoodu. Ne vem, kako ti klinčevi agenti operirajo, ampak zdaj tega filma gotovo ne bom posnel naslednjega. Scenarij bom izdal, in to je za zdaj vse."

"Besedilo sem zaupal šestim ljudem, in če še njim ne morem dovolj zaupati, potem si filma niti ne želim več posneti. Gotov sem. Šel bom naprej in posnel naslednjo stvar. Takih, kot je bila ta, imam še deset."

Nemogoče je dokončno vedeti
Tarantino je novinarju, ki ga je sam poklical, povedal še, da "sumi", da je bila šibka točka agencija CAA, ki zastopa Brucea Derna. Oni so to seveda kategorično zanikali in poudarili, da je Tarantino kopijo najbrž razširil sam, obenem pa ni uporabil vodnih žigov, ki bi identificirali vsak izvod posebej. Zaradi tega resnica verjetno nikoli ne bo dokončno prišla na plan - še posebej, če "krivi" agent niti ne ve, da je zares česa kriv (na primer: če bi svojega pomočnika prosil za kopijo, in bi ta naredil še eno za kolega v drugi agenciji, ta pa bi jo posredoval naprej kakemu blogerju.)

Hoče zanimanje blogerjev, a pod svojimi pogoji
Režiser je v "nenavadnem" telefonskem klicu, kot ga je opisal novinar, priznal, da gre pri vsem skupaj predvsem za občutek izdaje, saj načeloma nima nič proti temu, če blogi pretresajo vsebino njegovih nastajajočih filmov. Zgrožen je samo nad tem, pravi, da se je vse to zgodilo že tako zgodaj, ko se je sam šele začel pogovarjati s Harveyjem Weinsteinom, kako naj bi film sploh posneli. "Nočem biti hinavski, ker v resnici mi je všeč, da na neki točki o scenariju vsi pišejo in ga ocenjujejo na spletu. Iskreno povedano, česa drugega niti ne bi hotel. Všeč mi je, da je ljudem všeč moje sranje, da se posebej potrudijo, da ga lahko preberejo. Ampak dal sem ga šestim klinčevim ljudem! S tem tednom se začnem sestajati z založniki."

Na prvi tir prihaja drug projekt
Scenarij, ki ga bo najverjetneje začel pisati namesto The Hateful Eight, je zgodba, s katero se prav tako že ukvarja nekaj časa. "Imel sem idejo, da bi napisal dva scenarija. Vesterna tako ali tako nisem mislil snemati do naslednje zime, v zvezi z drugim pa sem bil v zadnjem času silno energičen. Torej bom pač posnel tega."

Tarantino sicer upa, da bo tokratni incident pripomogel k temu, da bodo igralci in agenti v prihodnje bolj pazljivi. "Scenarija še nisem dal Christophu (Waltzu, op. n.), niti Samu Jacksonu. Dal sem ga trem klinčevim igralcem. Dobili smo se v živo in izročil sem jim ga v roke. Tip od Reggieja Hudlina ni dobil kopije. Moral je biti ali Dernov ali pa Madsenov agent. Prosim, omenite imena."

Dal sem ga trem klinčevim igralcem. Dobili smo se v živo in izročil sem jim ga v roke. Moral je biti ali Dernov ali pa Madsenov agent. Prosim, omenite imena.

Quentin Tarantino

Gotov sem. Šel bom naprej in posnel naslednjo stvar. Takih, kot je bila ta, imam še deset.