Negron je bil eden prvih komikov, ki so predavali svojo umetnost na prestižni univerzi UCLA. Foto: IMDb
Negron je bil eden prvih komikov, ki so predavali svojo umetnost na prestižni univerzi UCLA. Foto: IMDb

Negronovo smrt je v kratkem videu na spletu potrdil njegov bratranec, Chuck Negron, svoj čas član skupine Three Dog Night. Igralec se je z rakom boril sedem let, je povedal.

Od sedemdesetih dalje se je Negron, čigar starša sta bila iz Portorika, pojavljal v pogosto majhnih, a markantnih vlogah v filmih in TV-serijah, od Young Doctors in Love in Easy Money pa do Falcon Crest, Princa z Bel-Aira, Prijateljev in Urgence. V zadnjih letih ste ga morda opazili v nadaljevankah 'Til Death, HBO-jevi Nikar tako živahno in Disneyevi Wizards of Waverly Place.

V akcijski kriminalni komediji Poslednji skavt z Bruceom Willisom v glavni vlogi je bil sadističen zlobec, ki je nesrečno končal v propelerju helikopterja.

Taylor Negron, mojster ostrih, duhovitih monologov, je bil eden tistih igralcev, ki jih večina prepozna bolj po obrazu kot pa po imenu. "Nisem slaven," je mirno izjavil v nekem nastopu leta 2013. "Sem v koncentričnem krogu blizu slave."

v svoji karieri, ki se je začela s poklicem stand-up komika pri 19 letih, je nastopil še v filmih Punchline (1988), Angels in the Outfield (1994), Stuart Little (1999), The Aristocrats (2005) in The Flintstones in Viva Rock Vegas. Morda zanimiv podatek je, da je bil v mladih osebni asistent Lucille Ball, v klubih za komedijo pa je nastopal z bodočimi zvezdami, kot sta bila Robin Williams in Sandra Bernhard.