Tudi roboti očitno niso odporni na staranje: Terminator je zdaj sivolas. Foto: YouTube
Tudi roboti očitno niso odporni na staranje: Terminator je zdaj sivolas. Foto: YouTube
Po dveh ne ravno uspešnih filmih (Rise of the Machines, 2003, in Salvation, 2009) nismo imeli ravno občutka, da ljudstvo hrepeni po novih poglavjih Terminatorja.

Zdi se, da je izlet v politiko že pozabljen: Arnold Schwarzenegger je najbolj doma, ko lahko stoično ignorira ogromne eksplozije tik za svojim hrbtom. Vseeno pa se napovednik za novega Terminatorja, tokrat podnaslovljenega Genisys, precej obira, preden T-800 zakoraka v kader: prej se moramo prebiti skozi dolge sekvence zmedenih bojnih prizorov in globokih dialogov tipa "Pridi z mano, če hočeš živeti".

Na pragu nove trilogije
Arnold Schwarzenegger je nastopil v vseh, razen v četrtem delu kultne franšize, v katerem so ga pričarali s pomočjo računalniške tehnologije. Film v režiji Alana Taylorja bo prvi del nove trilogije.

Sivolasi Terminator v novem napovedniku ne skriva svojih let: njegova zgornja plast je namreč človeška in tako podvržena staranju. "Čakal sem te," pribije z robatim naglasom, ko ga prvič uzremo, a jasno je, da to ni tisto, kar čakamo. Tik pred koncem napovednika tako izdavi še tisti slavni "I'll be back", nato pa se iz enega helikopterja vrže v propeler drugega in tako, vsaj na prvi pogled, naredi samomor.

Sarah Connor je ... "khaleesi"
Tokratno dogajanje filma bo postavljeno tako v preteklost - v leto 1984 oziroma čas prvega dela Terminatorja - kot v prihodnost, leto 2029. V tem letu John Connor (Jason Clarke) pošlje Kyla Reesa (Jai Courtney) nazaj v 80. leta, da bi rešil Sarah Connor (Emilia Clarke) pred Terminatorjem, ki je seveda sprogramiran tako, da jo mora ubiti.

Scenarij filma so "zakrivili" Laeta Kalogridis, Patrick Lussier, Gale Anne Hurd in James Cameron, ki je režiral prva dva dela Terminatorja. Film na velika platna prihaja v začetku julija 2015, druga dela pa bosta luč sveta ugledala maja 2017 oziroma junija 2018.