Film
Bryan Cranston kot Walter White (D) in Aaron Paul kot Jesse Pinkman (L) v prizoru iz TV-serije Kriva pota, po kateri naj bi nastajal film. Foto: AMC/Frank Ockenfels
Kriva pota so bila nagrajena s celo plejado nagrad, med drugim desetimi emmyji in dvema zlatima globusoma. Foto: IMDb

Dodaj v

TV-serija Kriva pota naj bi kmalu postala še film

Snemanje naj bi v novomehiškem mestecu Albuquerque začeli vsak hip
7. november 2018 ob 21:31,
zadnji poseg: 8. november 2018 ob 10:19
Los Angeles - MMC RTV SLO

Že nekaj časa se ugiba, ali bo ena najbolj odmevnih TV-serij novega tisočletja, Kriva pota (Breaking Bad), res postala še film. Vse bolj kaže, da se ikonični Walter White morda res vrača, snemanje naj bi v novomehiškem mestecu Albuquerque začeli vsak hip.

Avtor filma bo Vince Gilligan, ki je zadnja leta poleg nadaljevanke Kriva pota ustvaril še njen prav tako izjemno priljubljen odcepek z naslovom Better call Saul. Ni pa že znano, ali se bodo v filmu pojavili kateri izmed likov iz serije.

Ko so pred kratkim spraševali Gilligana, ali bi like iz serije Kriva pota še kdaj spet pripeljal na zaslone, je rekel le "Vse je mogoče", so zapisali na straneh Independenta.

Vince Gilligan s televizije k filmu
Na filmskem skladu Nove Mehike se bodo produkcije filma z naslovom Greenbrier začeli lotevati sredi novembra, trajala pa bo do zgodnjega februarja, pa poročajo na spletni strani publikacije Albuquerque Journal.

Film Vincea Gilligana bodo snemali v mestu Duke City. Na filmskem skladu niso niti potrdili niti zanikali, da je projekt res filmska različica TV-serije Kriva pota. Pri Albuquerque Journal pa so vseeno dobili potrditev vira blizu produkcijske ekipe, da gre za film po predlogi serije.

Ugrabljen moški v iskanju svobode
Kratek povzetek filma pravi, da Greenbrier sledi pobegu ugrabljenega moškega in njegovemu iskanju svobode.

"Zelo smo veseli, da smo lahko pri nas sprejeli projekt Greenbrier in Studio Sony," je povedal direktor novomehiškega filmskega centra Nick Maniatis. "Že leta gradimo filmsko industrijo in krepimo filmske pobude; zdaj lahko na podlagi tega že vidimo, kako se nizajo uspeh za uspehom v filmski industriji naše zvezne države."

Kriva pota so bila nagrajena s celo plejado nagrad, med drugim desetimi emmyji in dvema zlatima globusoma, v Guinnessovo knjigo rekordov pa so se leta 2014 zapisala kot najbolje ocenjena serija vseh časov. V ZDA jo je med 20. januarjem 2008 in 29. septembrom 2013, skupno pet sezon, predvajala kabelska televizija AMC. Vseh šest let so jo snemali v kraju Albuquerque, kamor je fiktivna zgodba tudi postavljena.

"Kuhar" metamfetamina
Protagonist in antagonist zgodbe je v povsem običajno predmestno življenje ujet učitelj Walter White, ki ga igra Bryan Cranston. Ko zboli za rakom, se odloči za prekuhavanje najboljšega metamfetamina v okolici, da bi pokril visoke stroške zdravstvene oskrbe in olajšal prihodnost svoji ženi Skyler (Anna Gunn). Pri tem mu pomaga nekdanji učenec Jesse Pinkman (Aaron Paul).

N. Š.
Prijavi napako
Komentarji
[MOD]Beslic
# 07.11.2018 ob 22:11
Najboljša serija vseh časov.
lavno
# 07.11.2018 ob 22:12
Odlična serija.
21.12.2012
# 08.11.2018 ob 06:29
film pa bo o čem? vsebina serije v filmu? Heisenberg orginal je po mojem nepremagljiv.
Deschamps
# 08.11.2018 ob 09:34
Odlična serija, ampak te reinkarnacije in nadaljevanja tega, kar je nekoč bilo, samo pričajo o tem, da Hollywood nima več nobene ideje.
klemzyy
# 08.11.2018 ob 08:12
Na sliki Heisenberg ni na levi ampak na desni :)
Ce bo avtor clanka razumel...
Postulat
# 07.11.2018 ob 23:54
Pojedel vsako epozodo posebej! Se že veselim če res pride še film ven
Laureles
# 11.11.2018 ob 10:53
Zanimiva serija.
mihamiha23
# 08.11.2018 ob 09:36
serija odlična,kot pa je napisal moj predhodnik, ni potrebe po filmu.
kot so sedaj recimo naredili priredbo klasike . metulj. kaj jim je bilo tega treba
21.12.2012
# 08.11.2018 ob 06:25
v tretji aezoni bila kriza, ko v bila v ospredju žena, ampak potem proti koncu vedno bolj jami spet. grand finale pa .... huh
Zlobni genij
# 07.11.2018 ob 23:17
Govori se, da naj bi ubudili tudi Skrivnostni otok, češ, da zadnji del, oziroma, kratki odlomek, ki so ga posneli po koncu zadnjega dela, ni razkril povsem vsega kar lahko otok ponudi, in, da se splača posežti vmes in začeti novo zgodbo s povsem drugačnimi karakterji, z izjemo tistih seveda, ki so preživeli zadnjo epizodo. Kar precej bolj podpiram, kot pa nadaljevanje zgodbe iz te serije, ki se je končala na tako zelo klavrn način, da so bile na koncu obe strani zadovoljne s koncem, namesto, da bi pustila več odprtih vprašanj. :)
Kazalo