Kaj, le kaj nam bo Epizoda VIII razkrila o skrivnostni vezi, ki očitno obstaja med siroto Rey in Lukom Skywalkerjem? Foto: YouTube
Kaj, le kaj nam bo Epizoda VIII razkrila o skrivnostni vezi, ki očitno obstaja med siroto Rey in Lukom Skywalkerjem? Foto: YouTube
Benicio del Toro
Benicio del Toro je bil v letošnji sezoni nagrad kljub odlični vlogi v Sicariu večinoma spregledan - si je pa zato očitno izboril vlogo negativca v največji franšizi na svetu. Foto: Reuters
Laura Dern
Laura Dern je bila lani za oskarja nominirana za stransko vlogo v drami Divja. Foto: Reuters

Kot scenarist in režiser bo osmi del Vojne zvezd, ki v kinematografe prihaja šele decembra 2017 in uradnega naslova še nima, podpisal bolj ali manj neznani Rian Johnson (Brick, Looper).
Neuradna poročila so prejšnji mesec navajala, da je Johnson že obstoječi scenarij za Epizodo VIII predelal tako, da se osredotoči predvsem na like iz Epizode VII. V novem filmu bosta tako v ospredju mladi britanski zvezdi Daisy Ridley in John Boyega, vračajo pa se tudi Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie in Andy Serkis.

Vrnitev Lupite Nyong’o nakazuje, da bomo v Epizodi VIII morda vendarle izvedeli kaj več o liku Maz Kanate, male vesoljske starke, o kateri nam je film Sila se prebuja ponudil le najbolj skope informacije. Christiejeva je prav tako že potrdila, da se vodja imperialnih jurišnikov Phasma vrača v pomembnejši vlogi, omemba Gleesona pa daje slutiti, da se je zlikovski general Hux na koncu Abramsovega filma vendarle rešil z eksplodirajoče zvezde.

Eno ime je s tega seznama očitno odsotno: če so nekateri oboževalci upali, da je Han Solo morda vendarle preživel usodni sunek svetlobnega meča (ali pa da bo v kadru ostal v obliki privida, kar za franšizo ne bi bilo nič nenavadnega), bodo najbrž razočarani - Harrisona Forda v osmem delu sage ne bomo več videli.

Benicio na Temni strani
Studio Disney je na prvi dan snemanja tudi uradno potrdil, da sta se igralski ekipi filma pridružila Benicio del Toro in Laura Dern.

O tem, da bo Benicio del Toro odslej član vesolja Vojne zvezd, se po filmskih blogih sicer piše že mesece, portoriški oskarjevec je celo sam prejšnji mesec v intervjuju za HitFix posredno priznal, da je dobil vlogo negativca. "Veste, o tem ne smem govoriti, ampak taka vest kroži in ne bom je demantiral."

Popolnoma ničesar pa ne vemo o tem, kakšno vlogo so si ustvarjalci zamislili za 49-letno Lauro Dern, oskarjevsko nominiranko in redno sodelavko Davida Lyncha. Še ena nova članica igralske zasedbe je Kelly Marie Tran, prav tako razmeroma neznan obraz.

Disney, ki je celotno franšizo od Georgea Lucasa odkupil leta 2012, ni zagnal samo nove trilogije, pač pa napovedal tudi serijo spin-off filmov: že decembra letos prihaja preddel Rogue One, ki ga režira Gareth Edwards.

Za Epizodo VIII začenjajo generirati zanimanje s kratkim utrinkom s snemanja. Zdi se, da bomo film nadaljevali in medias res, torej v trenutku, ko Rey na osamljenem otoku končno spozna izgubljenega Luka Skywalkerja.