Preden bomo Freemana videli v Transcenadence, bo nastopil še v filmih The Lego Movie, Last Vegas, The Last Knights, in Now You See Me. Foto: EPA
Preden bomo Freemana videli v Transcenadence, bo nastopil še v filmih The Lego Movie, Last Vegas, The Last Knights, in Now You See Me. Foto: EPA

Pfisterjev samostojni prvenec nosi naslov Transcendence, glavno vlogo v njem pa ima nihče drug kot Johnny Depp - podatek, za katerega je zaradi vse bolj predvidljive Deppove kariere težko reči, ali napoveduje odličen ali pa zelo slab film. Poleg njega so, tako poroča Hollywood Reporter, v igralski zasedbi še Morgan Freeman, Kate Mara, Paul Bettany in Rebecca Hall. (Freemana je sicer te dni na velikih platnih mogoče videti ob Tomu Cruisu v znanstvenofantastičnem pustolovskem spektaklu Pozaba.)

Transcendence, ki ga prvi sinopsis opisuje kot nekakšnega križanca med 2001: Vesoljsko odisejo in Izvorom, se vrti okrog "moža, ki je izumil računalnik, ki razvije (zlobno) zavest". Depp bo igral nesrečneža, ki ga računalnik potegne vase. Film naj bi začeli snemati maja, v kinematografe pa naj bi prišel aprila naslednjega leta.

Po Nolanovih stopinjah?
Hollywood ne pozna veliko zgodb direktorjev fotografije, ki bi (uspešno) prestopili med režiserje, a glede na to, da ima Pfister za seboj sodelovanje pri tako raznovrstnih uspešnih projektih, kot sta Nolanova trilogija o Batmanu na eni in Zmagovalec Bennetta Millerja na drugi strani, bi njegova usoda utegnila biti drugačna. Obenem je spodbudna tudi vest, da bo sam Nolan pri filmu sodeloval kot izvršni producent. Pfister je sicer za fotografijo pri Nolanovem Izvoru dobil tudi oskarja.