Film
()
Po nastopu v Zaljubljenem Shakespearju in v Lutru se bo Joseph Fiennes ponovno preselil v preteklost.

Dodaj v

ZNAN UVODNI FILM BERLINALA

Zgodovinska drama za začetek
23. december 2004 ob 13:11
Berlin - MMC RTV SLO

Prireditelji berlinskega filmskega festivala so sporočili, da bomo v 55. Berlinale vstopili s projekcijo zgodovinske drame Man to man.

To bo tudi svetovna premiera težko pričakovanega filma, ki ga poleg zanimive zgodbe odlikuje izvrstna igralska zasedba. Tako bo med antropologi, ki bodo 10. februarja na platnu lovili afriške pigmejce in jih v raziskovalne namene prepeljali na Škotsko, najti tudi Josepha Fiennesa in Kristin Scott Thomas.

Znanost in etika nista vedno v harmoniji
Nastajanje filma je z režijskega stolčka dirigiral Régis Wargnier, ki je v tandemu z ganskim pisateljem Williamom Boydom tudi napisal scenarij. Ta je zgodbo postavil na konec devetnajstega stoletja, ko so se antropologi navdušeno ukvarjali s teorijo človekove evolucije. V svojem navdušenju pa so v ravnanju s staroselci afriškega kontinenta, kot bomo lahko videli v filmu, nemalokrat ravnali zelo grdo.

Film bo tekmoval tudi za glavno nagrado festivala, zlatega medveda. Informacij o drugih filmih, ki bodo prikazani na 10-dnevnem srečanju filmarjev, pa organizatorji niso hoteli izdati.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo