Foto:
Foto:
Veliko volivcev je še vedno neodločenih.
Obeta se dobra volilna udeležba.

Drugo mesto bi s 13,6 odstotki pripadlo SDS-u, kar je za 0,6 odstotka več kot v prejšnji raziskavi. ZLSD bi dobil 5,8, kar je za odstotek manj kot prejšnji teden.

Na četrto mesto se je prebil SNS, za katerega bi glasovalo 5,2 odstotka vprašanih (1,6 odstotka več kot prejšnji teden). NSi podpira 4,7 odstotka vprašanih, kar je približno toliko kot prejšnji teden, SLS pa 2,3 odstotka sodelujočih v anketi, kar je za odstotek manj kot prejšnji teden.

DeSUS in SMS bi dobila približno 1,6 odstotka glasov, AS pa 1,2 odstotka. Vse druge kandidatne liste, ki se bodo 3. oktobra pomerile na volitvah, imajo manj kot odstotek podpore. Kar 33,1 odstotka vprašanih še vedno ne ve, kateri stranki bi naklonilo svoj glas.

Na volitve toliko volivcev kot prejšnji teden
Volitev bi se, kot kažejo izidi ankete, zanesljivo udeležilo 53,7 odstotka vprašanih, skupaj s tistimi, ki bi se jih verjetno udeležili, pa bi jih bilo 71,6 odstotka. 12,4 odstotka vprašanih ne ve, ali bodo šli na volitve ali ne, medtem ko jih 16 odstotkov verjetno ali zagotovo ne bo šlo na volitve.

Telefonska anketa je potekala od 17. do 23. septembra, v njej pa je sodelovalo 924 vprašanih. Vse raziskave je za RTV Slovenija opravilo podjetje Gral Iteo.