Andrea Bocelli je s svojim lani izdanim 15. studijskim albumom Cinema zasedel prvo mesto na Billboardovi lestvici klasičnih albumov. Foto: EPA
Andrea Bocelli je s svojim lani izdanim 15. studijskim albumom Cinema zasedel prvo mesto na Billboardovi lestvici klasičnih albumov. Foto: EPA

Več interpretacij s plošče Cinema, s katerim je operni pevec zasedel prvo mesto na Billboardovi lestvici klasičnih albumov, je že doživelo velik odmev. Na albumu je zbral uspešnice iz filmov, kot so Gladiator, Boter, Zajtrk pri Tiffanyju in Ljubezenska zgodba, ki jih prinaša v svoji prepoznavni izvedbi. Seveda bodo odmevne uspešnice najnovejšega albuma Cinema sestavljale le del repertoarja ljubljanskega koncerta. Tenorist namreč ne bo pozabil na arije iz vsem poznanih oper Giuseppeja Verdija, Giacoma Puccinija in drugih uveljavljenih italijanskih skladateljev.

Eden najuspešnejših italijanskih glasbenikov v svetu je nastopal s številnimi uspešnimi izvajalci klasične in popularne glasbe, med opernimi pevci je treba omeniti vsaj Joseja Carrerasa in Placida Dominga. Prodal je več kot 80 milijonov albumov, cenijo pa ga tudi kot izvrstnega tekstopisca in glasbenega producenta.

Njegov glas je odmeval po najslavnejših odrih in mestih, med drugim tudi v Carnegie Hallu, rimskem Koloseju, operah v Sydneyju in Berlinu, Centralnem parku v New Yorku in na drugih uglednih lokacijah. Običajno mu na koncertih prisluhne 200.000 obiskovalcev.