Anžej pravi, da je nastop na Evrovziji najlepša stvar, ki se mu je zgodila. Foto: EPA
Anžej pravi, da je nastop na Evrovziji najlepša stvar, ki se mu je zgodila. Foto: EPA
Armenski predstavnik Andre
Anžej meni, da si je Armenec finala zaslužil prav toliko kot on. Foto: EPA
Anna Vissi
Med Anžejevimi favoriti za zmago je tudi domača predstavnica Anna Vissi. Foto: EPA

Anžej je v MMC-jevi spletni klepetalnici povedal tudi, da je zadovoljen s koreografijo na nastopu, stilsko in glasovno podobo, pa tudi z rezultatom na odru. Celoten nastop se je mlademu pevcu zdel dober, občutek na odru pa je bil zanj nekaj najlepšega v življenju.

Celoten klepet z Anžejem Dežanom si lahko preberete tukaj.

Anžej je med nastopom stoodstotno zaupal vase, ni imel nobenih dvomov in je bil prepričan, da se bo uvrstil v sobotni finale. A na žalost tudi Dežanova samozavest ni bila dovolj za uvrstitev v finale, čeprav bi si ga po mnenju nekaterih zagotovo zaslužil. Ali kot so se izrazili pri britanskem BBC-ju: "They've been robbed!". Se je pa v finale uspelo uvrstiti na primer predstavnikom Armenije in Litve, za katere Anžej Dežan meni, da nisto imeli boljših pesmi od njegove. Vsekakor pa pevec nima slabe vesti, saj pravi, da je za to, da bi se uvrstil v finale, naredil vse, kar je bilo v njegovi moči.

Slovenija ne bo kmalu našla čarobne formule
Čeprav se Sloveniji ponovno ni uspelo uvrstiti v veliki finale izbora za pesem Evrovizije, je Anžej prepričan, da ne bi smeli odnehati in bi morali še naprej tekmovati na glasbenem izboru, saj je pesem Evrovizije nekaj enkratnega.

A hkrati je mladenič prepričan, da Slovenija še nekaj časa ne bo našla tiste čarobne formule, ki bi nas popeljala na vrh Evrope. In čeprav se predstavnike za pesem Evrovizije vedno bolj gleda in manj posluša, Anžej meni, da Slovenija ne bi smela obupati. Priložnost za "neuspešne" države vidi v spreminjanju načina glasovanja - polovico glasov bi po njegovem morali prispevati gledalci, polovico pa strokovna žirija.

Sam se prihodnje leto slovenskega izbora za pesem Evrovizije - Eme - ne bo udeležil, morda pa se vrne kdaj pozneje. Zamikala pa bi ga tudi ponudba katere druge evropske države, da bi jo zastopal, saj ga je blišč Evrosonga tako zasvojil, da bo vrnitev na izbor še dolgo časa njegova želja.

Prve ponudbe iz tujine
Razlog za veselje Anžeja Dežana ni samo v dobrem nastopu, pač pa se mu obeta tudi kar nekaj nastopov v tujini. Tako ga vabijo v nordijske države in Veliko Britanijo, mamljiva ponudba, o kateri pevec kaj dosti ni želel povedati, pa je prišla tudi iz Rusije. Tako se mogoče odločitev za angleško različico pesmi Plan B, ki je Anžej še vedno ne obžaluje, na Evroviziji ni ravno obrestovala, bo pa prav prišla na morebitnih turnejah v tujini.

Anžejeva napoved zmagovalcev
Anžej je tudi razkril svoje favorite; prepričan je, da bodo prva tri mesta osvojili predstavniki BiH-a, Grčije in Švedske. Sicer pa bi sam zmago najbolj privoščil Makedoniji ali Malti. Sicer pa je našega predstavnika Evroviziji s svojim vedenjem in nastopom najbolj očarala islandska predstavnica Silvia Night, ki je po njegovem mnenju pripravila koreografski in gledališki vrhinec večera.