Skupno delo AA (Ajar Aliquots) bo sinteza njunih soloskladb v izvedbi dveh mojstrskih improvizatorjev. Foto: CUK Kino Šiška
Skupno delo AA (Ajar Aliquots) bo sinteza njunih soloskladb v izvedbi dveh mojstrskih improvizatorjev. Foto: CUK Kino Šiška

Kutin bo s skladbo Priprto improviziral in raziskoval zvočnosti glasbila hurdy gurdy, Baltschun pa bo v skladbi Aliquots raziskoval odnos postavitve in opazovalca (izvajalca) na zvočna generatorja. Skladbi bosta spojila v delo AA (Ajar Aliquots).

Samo Kutin je znan po uporabi nekonvencionalnih ali lastnoročno izdelanih glasbil. Vodi glasbene delavnice za otroke in sodeluje v raznolikih glasbenih skupinah. Na polju neidiomatske improvizacije raziskuje zvočno hrupni potencial hurdy gurdyja, ki ga poleg učinkovitih preparacij ozvočuje prek kontaktnih mikrofonov in akustičnih resonatorjev, kot so vzmeti in sodi.

Boris Baltschun, po formalni izobrazbi skladatelj in pianist, je interdisciplinarni umetnik, ki ustvarja instalacije, radijska dela in performanse. Svoje delo predstavlja tudi na solističnih nastopih, na katerih uporablja računalnik, analogne sintetizatorje in orgle. Je član kolektiva The Pitch in 24-članske zasedbe Splitter Orchester, so zapisali na spletni strani šišenskega Centra urbane kulture.

Cikel ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO organizira zavod CONA v sodelovanju s Kinom Šiška.