Glasba
(2)
Neca Falk
Uvodni koncert, na katerem nastopajo Smaal Tokk, Neca Falk, Kontrabant, se bo začel ob 20.00 na blejski promenadi. Foto: MMC RTV SLO
Legendarna Josipa Lisac v elementu...
V drugi polovici letošnje Okarine prevladovale vokalistke. 2. avgusta bo na Promenadi nastopila Josipa Lisac. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Bled pripravljen na poletni odmerek etna v vseh odtenkih

Začenja se 25. Okarina
17. julij 2015 ob 09:54,
zadnji poseg: 18. julij 2015 ob 11:36
Bled - MMC RTV SLO, STA

Na Bledu se je začel festival Okarina, ki bo z nastopi 18 izvajalcev Blejski grad in blejsko promenado tradicionalno obudil v etnoritmih vseh odtenkov. Festival je odprl nastop Smaal Tokka, Nece Falk in skupine Kontrabant.

Začetek festivala je Zavod za kulturo Bled umestil v okvir Blejske poletne noči, koncertni oder pa iz Zdraviliškega parka preselil na promenado in grad. Koncertom na promenadi je mogoče prisluhniti brezplačno, medtem ko cena vstopnice za koncertne večere na Blejskem gradu znaša vstopnino na grad.

Naslednji koncert bo sledil 24. julija, ko bo nastopila kubansko-perujsko-brazilska zasedba Orquesta Mercadonegro, najudarnejši del festivala pa bo med 29. julijem in 9. avgustom. Predstavili se bodo južnoafriška skupina Abavuki, poljska zasedba Volosi, švicarski harmonikar Nando, sardinski pevci tradicionalne glasbe Tenores di Bitti, duo Frankie Lane in Paul Kelly iz Irske, Lotus Duo iz Vietnama in bluesovski glasbenik Big Daddy Wilson iz ZDA.

Druga polovica Okarine bo predvsem v znamenju pevk. Na Bled namreč prihajajo hrvaška diva Josipa Lisac, irska pevka tradicionalne glasbe Cara Dillon, Carmen Paris iz Španije in ženska zasedba Simangavole z otoka Reunion. Organizatorji se veselijo tudi nastopa skupine Calima iz Katalonije.

Za slovo nastop Ester Rada in Gisele Joao
Dolgoletni programski vodja Leo Ličof je pri izbiri nastopajočih sledil merilu kakovosti. Veliki finale bodo organizatorji zaupali mladi pevki Ester Rada iz Izraela in Giselo Joao iz Portugalske. Niso pa pozabili niti na glasbene ambasadorje Bleda v Evropi, Gorjansko godbo, ki bo 3. avgusta razbila koncertni niz gostov iz tujine.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
čik
# 17.07.2015 ob 10:42
super,bo treba ujet kakšen koncert
iMe
# 18.07.2015 ob 23:35
lepo, morda uletimo.
Kazalo