Po dvajsetih letih se je Bowie vrnil k ustvarjanju glasbe za televizijo, in sicer za kriminalni triler, v katerem poti po sledeh drzne tatvine diamantov peljejo v
Po dvajsetih letih se je Bowie vrnil k ustvarjanju glasbe za televizijo, in sicer za kriminalni triler, v katerem poti po sledeh drzne tatvine diamantov peljejo v "temačno srce Evrope". Foto: EPA

Njegova glasba bo popeljala v novo televizijsko serijo, kriminalni triler The Last Panthers, ki se bo premierno predstavila na televizijskem sejmu in konferenci Mipcom v Cannesu naslednji mesec.
Bowie je sicer leta 1982 napisal skladbo, ki je pospremila tudi njegov nastop v BBC-jevi adaptaciji Brechtove igre Baal, leta 1993 pa je napisal glasbeno temo za BBC-jevo mini televizijsko serijo Buda iz predmestja – izid singla je kmalu zasedel 35. mesto na seznamu prodajnosti.
Kot je povedal Johan Renck, režiser serije The Last Panthers – med drugim ga poznamo po serijah Kriva pota, Živi mrtveci in Bloodline, ustvaril pa je tudi številne videospote za Madonno, New Order, Beyoncé in Lano Del Rey – si je želel, da bi glasbo za naslovno sekvenco napisal eden izmed ikoničnih glasbenikov njegove mladosti, nato pa je naletel na "božanstvo".
Po njegovih besedah je Bowie že v prvem odzivu pokazal veliko zanimanje, natančnost in angažiranost. Nad Bowiejevo skladbo je Renck navdušen. Glasba "uteleša vsak vidik naših karakterjev in same serije – teman, plavajoč, lep in sentimentalen (v najboljši mogoči inkarnaciji besede). Ves čas me je navdihoval in v meni vzbujal zanimanje in na koncu procesa sem bil preplavljen z njegovo plemenitostjo," je povedal Renck.
Šestdelna serija, ki jo ustvarjata evropski televiziji Sky in Canal Plus, bo na sledi drznim tatovom diamantov dogajanje ponesla v temačno srce Evrope, kjer vladajo mračne sile in zveze. V seriji igrajo Samantha Morton, John Hurt, Tahar Rahim, pa tudi hrvaška igralca Goran Bogdan (Naše vsakdanje zgodbe, Število 55) in Igor Benčina (Karavla). Snemali so jo v Marseillu, Beogradu, Črni gori in Londonu.