Wolfram Huschke je odličen čelist, entertainer, poet in pravi ambasador dobre volje. Foto: Organizator
Wolfram Huschke je odličen čelist, entertainer, poet in pravi ambasador dobre volje. Foto: Organizator

Huschke, ki igra na električno midi in akustično violončelo, je znan po svojih solističnih performansih, na katerih ustvarja nekakšno sintezo med različnimi glasbenimi svetovi.

Prvič je nastopil v Sloveniji leta 2001 v Cankarjevem domu in navdušil tako občinstvo kot tudi kritiko. Med letoma 2005 in 2007 je še nekajkrat nastopil na različnih zunanjih odrih po Sloveniji. Po petih letih se vrača v Slovenijo. Drevi ob 21.00 uri bo s solističnim performansom Od Bacha do Hendrixa odprl letošnje Glasbene večere v Paviljonu na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Podira meje med zvrstmi
Wolfram Huschke je bil eden prvih glasbenikov, ki je že v 90. letih prejšnjega stoletja eksperimentiral z električnim midi violončelom. Izdal je devet avtorskih zgoščenk. Je odličen čelist, animator, poet in pravi ambasador dobre volje. Malo se zmeni za ustaljene razmejitve v glasbi in poskuša vsakokrat prebijati meje med različnimi smermi.

Zanj ni nikakršnih ovir, interpretira glasbo od Bacha do Hendrixa, kot si bi bila sorodna in bi bilo povsem običajno, da ju slišimo v glasbenih sporedih drugega za drugim. Z bujno domišljijo, z neverjetno energijo pri igranju in s pripovedovanjem anekdot posreduje poslušalcem in gledalcem svoje sporočilo: "Glasba je ena sama".