Videospot za pesem Came Back Haunted je natrpan s podobjem, vrednim Lynchevega Eraserheada. Foto: YouTube
Videospot za pesem Came Back Haunted je natrpan s podobjem, vrednim Lynchevega Eraserheada. Foto: YouTube

Avtor Twin Peaksa je temačnemu komadu dodal svoj nadrealistični, presenetljivi predznak: v videu, ki je pospremljen z opozorilom, da ni primeren za epileptike, utripajoče luči osvetljujejo črno-belo podobo deklice, križane z insektom (ali pa morda s plinsko masko na glavi). Z neba letijo strele, pojavljajo se čudni obrazi, med vsemi temi bizarnimi prizori pa se kot duh pojavlja še Reznorjeva podoba; živčno premikanje se ne ustavi niti za sekundo.

To seveda ni prvo sodelovanje med umetnikoma: Reznor je navsezadnje produciral glasbeno filmsko podlago za Lynchevo mojstrovino Izgubljena cesta (Lost Highway, 1997) in posnel pesem The Perfect Drug.

Came Back Haunted je prvi singel z osmega albuma NIN, Hesitation Marks, ki izide 3. septembra; konec istega meseca se bodo podali na turnejo, ki so jo naslovili Tension. Na plošči gostujeta tudi basist Pino Palladino, ki redno igra s skupino The Who, in kitarist Fleetwood Mac Lindsey Buckingham.

Še pred tem, 16. julija, pa izide tudi že drugi Lynchev album, The Big Dream. Režiser je tudi v glasbenih vodah usmerjen bolj eksperimentalno.