Lisa Marie torej napoveduje film, ki bo Elvisa Presleyja končno pokazal v luči, v kakršni ga ni uspelo še nobenemu filmu. Foto: Reuters
Lisa Marie torej napoveduje film, ki bo Elvisa Presleyja končno pokazal v luči, v kakršni ga ni uspelo še nobenemu filmu. Foto: Reuters
Edina Elvisova potomka, Lisa Marie Presley, se je v Memphisu rodila natančno devet mesecev po pevčevi poroki s Priscillo Ann Wagner. Foto: Reuters

Po besedah Lise Marie Presley je Elvis Through His Daughter's Eyes, razstava, ki pripoveduje o njenem odnosu do očeta, obenem objektivna in osebna. Na ogled so fotografije Elvisa in njegove edinke, poleg njih pa med drugim tudi majhen krzneni plašč Lise Marie in njen prvi gramofon.

Kot je dejala Lisa Marie Presley, je eden od spominov na očeta, ki ji je še posebej ljub, spomin na neko popoldne, ko ga je čakala, da se spusti po stopnicah v svoji "kraljevski" opravi.

Nekdanja žena Michaela Jacksona menda razmišlja tudi o filmu, ki bi njenega očeta predstavil v pravi luči, češ da vsem dosedanjim to ni uspelo: "Včasih se vsega skupaj lotijo na zelo osladen način, kar mi ni vedno všeč. Saj veste, pozna leta in vse tisto z belim kombinezonom. Saj zdaj sem vse skupaj že prebolela, ampak nekaj časa je res bilo popolnoma poblaznelo. Človeka je spravljalo v zadrego."

Romarji že v nizkem štartu
Razstava sicer sodi v sklop dogodkov ob 35. obletnici smrti Elvisa Presleyja, ki je umrl 16. avgusta 1977. Sicer se vsak avgust okrog obletnice v Gracelandu cel teden zbirajo "Kraljevi" oboževalci, za letos pa napovedujejo oz. pričakujejo množice, ki bi lahko celo presegle 35-tisočglavo gnečo, ki se je okrog posestva zbrala ob 30. obletnici Elvisove smrti.

Lahko vam poje virtualni Elvis ...
V okviru vsega tega se s 1. marcem na odre vrača tudi "predstava" Elvis Presley In Concert, torej dogodek, ki na odru združi nekdanje Elvisove člane benda in njegovo hologramsko projekcijo. Med 16 koncertnimi postojanskami po vsem svetu bodo tudi London, Pariz, Dublin, Frankfurt in Sao Paulo.