Glasba
(2)
Voca People
Voca People verjamejo, da je življenje glasba, in nasprotno, da je glasba življenje. Foto: EPA

Dodaj v

Izraelska vokalna senzacija Voca People na Kongresnem trgu

A capella sprehod od klasične glasbe do popa
19. julij 2018 ob 10:09
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Nocojšnji večer Ljubljana festivala rezerviran za izraelsko vokalno zasedbo Voca People, ki je v svojih prepoznavnih belih kostimih in živordeče obarvanih ustnicah prava senzacija na spletu.

Osem pevcev mešane zasedbe z zakritimi obrazi in teatralnim pristopom poustvarja znane skladbe v obliki a cappella, združeni z beat boxom. Zasedba bo nastopila ob 21.00 na Kongresnem trgu.

Zasedba deluje od leta 2009, ko jo je ustanovil nagrajeni komik in avtor Lior Kalfo v sodelovanju s Shaiem Fishmanom, avtorjem glasbenih aranžmajev. Zamislila sta si skupino, ki sledi motu, da je življenje glasba, in nasprotno, da je glasba življenje.

Medmrežno javnost so navdušili že s prvim objavljenim posnetkom, ki si ga je v štirih mesecih ogledalo več kot pet milijonov ljudi, do danes pa njihove uspešnice na Youtubu štejejo več kot 50 milijonov ogledov. Petje a cappella združujejo s sodobnimi tehnikami beatbox.

Od klasike do popa
Njihov repertoar obsega več kot 80 glasbenih uspešnic svetovnih glasbenikov, od Madonne in Michaela Jacksona pa vse do Mozarta. V svoji dinamični interpretaciji so nastopili že v Španiji, ZDA, na Madžarskem, Kitajskem, v Italiji, Franciji, Veliki Britaniji in drugje.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
Dh
# 19.07.2018 ob 14:17
Zanima me, a imajo reference z nastopa na okupiranih palestinskih območij? Glasbene refernece, ne vojaške.
tim sein
# 19.07.2018 ob 11:57
A to so uni, ki živijo v nacionalni državi Judov? A ne, ti so umetniki in razmišljajo bolj odprto...
Kazalo