Grški evrovizijski predstavniki: Plesni koraki jim niso tuji ... Foto: epa
Grški evrovizijski predstavniki: Plesni koraki jim niso tuji ... Foto: epa
Sakis Rouvas
Še en evrovizijski znanec - Grčijo je na tekmovanju zastopal leta 2004 (Carigrad). Foto: epa

Tedaj je bila pevka, ki je odraščala na Švedskem, članica zasedbe Antique. To je ustanovila s prijateljem iz otroštva Nikom, že njihov prvi singel Opa Opa pa je postal velika uspešnica. Kljub uspehom skupine se je pevka leta 2003 odločila, da bo kariero nadaljevala samostojno.

Mejnik na Helenini solo poti je bil singel Anapandeetes Klisis (Zgrešeni klic), skladba, ki jo je zanjo napisal znani grški skladatelj Christos Dantis. Singel, ki je izšel decembra 2003, je bil velika uspešnica in znanilec uspešnega nadaljevanja v glasbi.

Uspešen tudi prvi solo album
Po uspehu tudi te skladbe jo je k sodelovanju povabil eden trenutno največjih zvezdnikov v Grčiji, Antonis Remos, s katerim je nekaj mesecev nastopala v nočnem klubu Studio Pireos. Njena glasbena pot se je nadaljevala s prvim solo albumom, ki ga je pevka naslovila Protereotita (Prioritete), s katerega so se med grške uspešnice uvrstile štiri skladbe.

Velika imena grškega popa
Tako se je glasbenica oblikovala kot zvezdnica grške popularne glasbene scene, kar ji je prineslo nov angažma v nočnem klubu. Tokrat je ob priljubljenima Sakisu Rouvasu in Giorgosu Mazonakisu nastopala v klubu Fever Music.