Tango je sinonim za strast,  strast pa je tista, ki poganja tudi glasbenike. Foto: MMC RTV SLO
Tango je sinonim za strast, strast pa je tista, ki poganja tudi glasbenike. Foto: MMC RTV SLO
Všeč mi je bil njegov pozitiven pristop, všeč mi je bilo, kako ljudem razlaga o skladbah, skratka ne dela tega mostu med publiko in umetnikom, ampak je tam za publiko in obratno, razlaga začetek sodelovanja z Milenkovićem slovenski harmonikaš. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Izjemna glasbenika sta predstavila skladbe s prejšnji teden izdanega istoimenskega albuma, na katerem je deset skladb, ki so jih decembra posneli v mariborskem studiu 22. Na odru razprodane šišenske katedrale se je četverici z vokalom pridružila izvrstna Ana Bezjak, ki se je prav zlila s četverico.

Vabljeni k branju intervjuja, ki smo ga objavili že pred koncertom:
Stefan Milenković: V igranju violine uživam. Če ne bi, bi prenehal

Legendarne tango melodije velikana Astorja Piazzolle, Francisca Canara, Juana Carlosa Caceresa, Gerarda Matosa Rodrigueza in Richarda Galliana v izvedbi prekaljenih glasbenikov niso nikogar pustile ravnodušnega, še bučnejši aplavz pa je dobila skladba z balkanskim melosom. Zato ni presenetljivo, da je izjemna energija med izvrstnimi glasbeniki dvignila na noge obiskovalce, ki so jih kar trikrat priklicali nazaj na oder. "Hvala, krasno je bilo, nimamo besed," je kratek povzetek zahvalnih besed tako Hatlaka kot Milenkovića, ki je ob koncu koncerta na odru celo zaplesal tango z eno od obiskovalk.

Ples pred koncertom, po koncertu, na odru in izven njega
Tangu v glasbi sta se s tangom na odru občasno pridružila plesalca Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar. Njunemu plesnemu znanju ni kaj očitati, pa vendarle bi si ju včeraj želeli videti v bolj klasični podobi, tako vizualno kot izvedbeno. Že pred koncertom in po njem pa je v preddverju potekala tango milonga, na kateri so se zavrteli številni pari in tako dokazali, da imamo Slovenci ples v krvi.

S koncertom v Ljubljani so glasbeniki sklenili miniturnejo, v okviru katere so v četrtek nastopili v Celju, v petek pa v Novem mestu. S projektom strastnega tanga bodo glasbeniki znova nastopili 28. julija v Križankah.