Mojca Zlobko Vagl spada med najbolj priznane slovenske klasične glasbenike. Foto: BoBo
Mojca Zlobko Vagl spada med najbolj priznane slovenske klasične glasbenike. Foto: BoBo

Na sporedu bodo dela Händla, Debussyja in Brahmsa. Mojca Zlobko Vajgl kot solistka nastopa s številnimi uglednimi zasedbami, sodeluje pa tudi v številnih komornih zasedbah.

Med njene najbolj odmevne nastope sodi njeno večletno druženje s prvim flavtistom Dunajskih filharmonikov, Dietrom Fluryjem, s katerim je na Dunaju posnela zgoščenko za japonsko
založbo Camerata Tokyo.

Godalni kvartet Orpheus sestavljajo Finec Mark Gothoni na prvi violini, Američan Timothy Summers na drugi violini, Nizozemec Emile Cantor na violi in Romun Laurentiu Sbarcea na violončelu. Priznani kvartet je prejel prvo nagrado prav na vsakem tekmovanju, na katerem je sodeloval: na mednarodnem tekmovanju komorne glasbe Valentino Bucchi v Rimu leta 1988, na tekmovanju Karl Klingler - v Münchnu leta 1990 in na prvem japonskem tekmovanju komorne glasbe leta 1993 v Osaki.

S številnimi nagradami in priznanji ovenčana zasedba je letos posnela oba godalna kvarteta poznoromantičnega skladatelja Woldemarja Bargiela. Kvartet sicer že leta sodeluje z različnimi glasbeniki, kot je pianist Menahem Pressler, poleg standardnega repertoarja pa izvaja tudi številna sodobna dela.