Foto:
Foto:

Zasedba je v lanskem letu izdala odmevno ploščo WAT (We Are Time) in uspešno izpeljala obsežno evropsko koncertno turnejo. Kontroverzni glasbeniki pa bodo 4. oktobra pri svoji založbi Mute Records iz Londona objavili svojo novo, dvojno, antološko zgoščenko z naslovom Anthems (Himne).
Prva zgoščenka predstavlja izbor najbolj znamenitih avtorskih skladb in izvedb skupine v zadnji četrtini stoletja; druga plošča pa nam prinaša nekaj remiksov pesmi skupine Laibach, s katerimi so se poigrali Random Logic, Ritchie Hawtin, Umek in drugi.

Sočasno z izidom plošče se bo na prodajnih policah pojavil tudi prvi iz kolekcije osmih DVD-jev skupine Laibach, ki bodo izšli v naslednjih dveh oziroma treh letih. DVD z naslovom The Videos nam prinaša zbirko videospotov, ki jih je skupina Laibach posnela od leta 1986; med njimi je tudi spot za povsem sveži single Das Spiel ist aus.

Novembra in decembra letos se bo skupina Laibach v sklopu promocijskih dejavnosti spet podala na daljšo koncertno turnejo po Evropi in ZDA. Njihova lanska evropska turneja je obsegala 49 koncertov, skupino pa si je na nastopih po Evropi ogledalo več kot 50.000 ljudi.