Mojstrska trojica je združila ustvarjalne moči lani na pobudo Tommyja Emmanuela. Za seboj imajo že skupno turnejo in album. Foto: Cankarjev dom
Mojstrska trojica je združila ustvarjalne moči lani na pobudo Tommyja Emmanuela. Za seboj imajo že skupno turnejo in album. Foto: Cankarjev dom
Na koncertu Kings of Strings

Mojstrska trojica je tudi tokrat navduševala občinstvo z različnimi načini igranja akustične kitare in številnimi glasbenimi žanri.
Vsi trije člani zasedbe so priznani glasbeniki. Slovenski javnosti je najbolj poznan Makedonec Vlatko Stefanovski, ki je sinonim za kitaro na Balkanu. Preden je leta 1994 izdal svoj prvi soloalbum Cowboys and Indians, je 18 let igral v legendarni skupini Leb i sol. V svoji bogati glasbeni karieri je zgradil lasten in prepoznaven slog, obarvan z rockom, bluzom, džezom in balkansko glasbo. V Sloveniji je nastopil na različnih dogodkih v raznolikih zasedbah. Med drugim je večkrat gostoval na Festivalu Lent.
Avstralski umetnik Tommy Emmanuel, ki je večkrat gostoval v sosednjih državah, je znan kot eden največjih sodobnih kitaristov. To med drugim potrjujejo priznanja revij Rolling Stone in Guitar Player ter dve nominaciji za grammyja. Sodeloval je z glasbeniki, kot so Eric Clapton, Joe Satriani, Stevie Wonder in Steve Vai.
Prav tako poznani nizozemski kitarist Stochelo Rosenberg že več kot tri desetletja na svoj način predstavlja romsko glasbo s formati svinga in džezmanoucha. Učenec šole Djanga Reinhardta pooseblja bistvo gypsydžez glasbe, v svetu pa je poznan tudi po svojih skladateljskih spretnostih. Igranje kitare je začel pri desetih letih, z družinskim triom The Rosenberg Trio pa so ustvarili več kot 20 studijskih in koncertnih albumov. Za svoje delo je prejel številna priznanja, med njimi leta 1982 tudi zlato kitaro, ki jo podeljuje revija Guitarist Magazine.

Na koncertu Kings of Strings