Glasba
()
Zbori
Na dan se bosta zvrstila po dva koncerta, ob 16. in 20. uri. Foto: www.zkdlj-zveza.si

Dodaj v

Ljubljanski pevci se predstavijo

41. srečanje ljubljanskih zborov
5. marec 2011 ob 17:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Ljubljani poteka 41. srečanje ljubljanskih zborov, na katerem se bo pomerilo 71 pevskih zborov in vokalnih skupin z območja ljubljanske občine.

Na srečanju, ki poteka v Zavodu sv. Stanislava, se bo zvrstilo osem koncertov - po dva na srečanje, in sicer danes, v nedeljo, nato pa ponovno 26. In 27. marca.

Na vsakem koncertu se bo predstavilo največ devet zborov, med katerimi najdemo tudi uveljavljena imena zborovske glasbe, kot so Perpetuum Jazzile, APZ Tone Tomšič, Mešani mladinski pevski zbor Veter, Vokalna akademija Ljubljana, Ljubljanski madrigalisti in Komorni zbor AVE. Srečanje bo potekalo pod budnim očesom dirigenta in predavatelja na Akademiji za glasbo v Ljubljani Marka Vatovca, zbori pa bodo po končanem srečanju pridobili strokovno oceno.

Ljubljanski zbori so tradicionalna akcija Zveze kulturnih društev Ljubljana, ki pod svojim okriljem združuje okoli 130 ljubiteljskih kulturnih skupin, med katerimi je največ pevskih zborov in vokalnih skupin. Prireditev organizirajo v sodelovanju z območno izpostavo Javnega sklada za kulturne dejavnosti Ljubljana.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo