Častni pokrovitelj jubilejne slovesnosti je predsednik RS Danilo Türk. Foto: Kulturni dom Gorica
Častni pokrovitelj jubilejne slovesnosti je predsednik RS Danilo Türk. Foto: Kulturni dom Gorica

Ob tej priložnosti bodo izvedli koncertni projekt s trojezičnim naslovom Rokovanje kultur - La cultura in una stretta di mano - Culture in t'une strete di man.

Koncert bodo izvedli orkester ArsAtelier iz Gorice pod taktirko dirigenta Valterja Sivilottija. Ob njegovi spremljavi bodo nastopili pevci, ki so "izraz naše deželne in obmejne stvarnosti: Martina Feri iz Trsta, Elsa Martin iz Vidma, Tatjana Mihelj iz Nove Gorice, Alice Pozzetto iz Gorice, Bojan Kovic iz Sovodenj in Manuel Soban iz Doberdoba", so sporočili iz Kulturnega doma Gorica.

Glasbeniki bodo izvajali različne skladbe, ki so jih Kulturnemu domu ob njegovi obletnici podarili posamezni priznani glasbeniki in kantavtorji. To so "prijatelji, ki so goriškemu hramu s svojimi nastopi pustili poseben pečat", so še zapisali. Glasbeni dogodek bodo popestrile tudi poezije, ki so prav tako poklon pesnikov. Umetniško podajanje zadnjih bo poverjeno goriškemu igralcu Robertu Cotiču.

Slavnostni govornik bo predsednik upravnega odbora Kulturnega doma v Gorici Boris Peric. Častni pokrovitelj jubilejne slovesnosti je predsednik RS Danilo Türk, ki je v tem tednu sprejel delegacijo Kulturnega doma Gorica in jim čestital ob njihovem jubileju.