Bolder se je Bowieju pridružil pri snemanju njegovega četrtega albuma, Hunky Dory. Z njim so utrli pot za izid plošče The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, ki je
Bolder se je Bowieju pridružil pri snemanju njegovega četrtega albuma, Hunky Dory. Z njim so utrli pot za izid plošče The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, ki je "Ziggyja" izstrelila mednarodni slavi naproti. Foto:

Bolder se je Bowiejevemu spremljevalnemu bendu pridružil leta 1971 in na baskitari zamenjal Tonyja Viscontija; sodeloval je pri snemanju štirih Bowiejevih albumov, med drugim tudi uspešnic Hunky Dory (1971), The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars (1972) in Aladdin Sane (1973).

"Sijajen glasbenik"
"Trevor je bil sijajen glasbenik in vir navdiha za vsak bend, s katerim je delal,"
je v izjavi ob njegovi smrti zapisal David Bowie. "Predvsem pa je bil čudovit tip, velik človek." Med slavnimi Bowiejevimi komadi, na katerih lahko slišimo njegovo baskitaro, so The Jean Genie, Changes, Life On Mars?, Starman in Suffragette City (vidimo pa ga lahko tudi v koncertnem dokumentarcu Ziggy Stardust: the Motion Picture).

Bowie je svoje "pajke z Marsa" odslovil leta 1973, po izidu albuma Pin Ups; Bolder se je tri leta pozneje pridružil zasedbi Uriah Heep. Slišimo ga lahko na njihovih albumih Firefly, Innocent Victim in Conquest, nato pa so leta 1981 razpadli. Sledilo je kratko sodelovanje z rockerji Wishbone Ash, nato pa se je vrnil k prenovljeni postavi Uriah Heep in z njo ostal, vse dokler ga v začetku letošnjega leta zdravstvene težave niso prisilile v upokojitev.

"Trevor je bil eden od izjemnih glasbenikov svoje generacije, eden od najodličnejših in najvplivnejših basistov, kar jih je Velika Britanija kdaj imela," so v svoji sožalni izjavi zapisali Uriah Heep.