Kantavtorici Aimée Collet Argote, ki je glavna gonilna sila Des Ark, se bo na odru pridružil kitarist Taylor Holenbeck, sicer tudi član zasedbe Appleseed Cast. Foto: Rdeči cikel
Kantavtorici Aimée Collet Argote, ki je glavna gonilna sila Des Ark, se bo na odru pridružil kitarist Taylor Holenbeck, sicer tudi član zasedbe Appleseed Cast. Foto: Rdeči cikel

Za Aimée Collet Argote je znano, da je imela v zadnjem desetletju več skupin z imenom Des Ark, kot pa je albumov omenjene zasedbe. Aimée ima za sabo nešteto hišnih in klubskih koncertov: s kitaristom, z drugim kitaristom, z bobnarko, bobnarjem itd. Tudi v Ljubljani je prvič nastopila sama, drugič sta jo spremljala dva soustvarjalca na kitari in bobnih.

Pester nabor sodelavcev
Tokrat, torej tretjič, pa prihaja z novim kitaristom Taylorjem Holenbeckom, sicer članom skupine Appleseed Cast. Aktualni koncertni repertoar vključuje stare skladbe v novi izvedbi in nove s prihajajočega, tretjega albuma Everything Dies, ki ga bodo izdali avgusta. Pri omenjenem albumu sodelujejo še: Brian Paulson (Wilco/Beck), Andy Lemaster (Bright Eyes/Drive By Truckers), Jonathan Fuller (Engine Down/Denali), Jordan Geiger (Shearwater/Hospital Ships), Taylor Holenbeck (Appleseed Cast) in Thor Harris (Swans).

Predskupina bo zagrebški četverec Benchwarmers, ti bodo prvič nastopili v Sloveniji. Glasbeni navdih črpajo predvsem iz neodvisnega rocka iz 90. let prejšnjega stoletja, sami svojo glasbo opredeljujejo kot "pop z distorzijami in občasnimi solažami". Svoj prvenec Define Success so v digitalni obliki objavili novembra 2013 pri zagrebški neodvisni založbi Noisy Night Records, čemur je sledila še objava na plošči.

Drevišnji koncert v Menzi pri koritu ob 21. uri spada v okvir Rdečega cikla. Gre za sklop feminističnih in "pokvirjenih" zunajfestivalskih dogodkov kolektiva Rdeče zore, ki stoji za istoimenskim festivalom.