Newyorška trojica predstavlja album Freedom Tower, ki je marca izšel za založbo Mom+Dad. Foto: Kino Šiška
Newyorška trojica predstavlja album Freedom Tower, ki je marca izšel za založbo Mom+Dad. Foto: Kino Šiška

Odmerek pravega, krvavega rokenrola prinaša trojica z eksplicitnimi zgodbami Jona Spencerja ter nepogrešljivima Judahom Bauerjem na kitari in Russllom Siminsom na bobnih. Leta 1991 formirana zasedba se oplaja v rokenrolu, ki ga pregnete in pod vplivi panka, bluza, garagea, soula, noisa in hip-hopa prevede v samosvojo glasbeno govorico. Tokrat so jo zapakirali v provokativni, groova polni album Freedom Tower, ki je marca izšel za založbo Mom+Dad.
Nocojšnji postanek pred ljubljanskim občinstvom je rezultat sodelovanja med ekipami SuperUho, Kino Šiška, Pop Depresija, Odlični hrčak in MKC Skopje, njihova bluzovska eksplozija pa bo v sklopu turneje predstavitve nove plošče odmevala od Ljubljane do Skopja.

Večer bo uvedel Tetanus T a. k. a. Atila Boštjančič, ki se ne kali v umetnosti harmonij, ampak je njegovo ustvarjanje boj z doma narejenimi glasbili. Svojo pot je Boštjančič, čigar glasba se sprehaja med pankom in bluzom z vmesnim odmerkom šundra, leta 2010 začel kot predskupina Incurabili, dve leti pozneje pa pri založbi Škuc izdal 7" vinil At Your Throat.