Glasbenik, filozof, vodja skupine Katalena in kantavtor premierno predstavlja skladbe iz svojega prihajajočega drugega samostojnega izdelka. Foto:
Glasbenik, filozof, vodja skupine Katalena in kantavtor premierno predstavlja skladbe iz svojega prihajajočega drugega samostojnega izdelka. Foto:

Po večletnem delovanju v skupini Katalena in toplo sprejetim prvim delom na samostojni kantavtorski poti Strah je odveč, je Narat v zadnjem času združeval moči s preizkušenimi glasbeniki, pesmi, ki so nastale v preteklem letu, pa bo z novo zasedbo predstavil danes ob 20.30 v Klubu CD.
V skupini Katalena, ki so jo ustanovili leta 2001, se je posvečal slovenskim ljudskim pesmim v sodobni glasbeni preobleki - pesmi iz različnih slovenskih pokrajin namreč prepleta z rock, folk in džezovskimi elementi. Doslej je zasedba objavila pet studijskih albumov (Z)godbe, Babje leto, Kmečka ohcet ali tretji prispevek k slovenski blaznosti, Cvik cvak! in Noč čarovnic, zaradi odsotnosti pevke Vesne Zornik pa trenutno miruje.
Zlata in srebrna kanta za prvi samostojni izdelek
Pred dvema letoma je Narat predstavil kantavtorski prvenec Strah je odveč in zanj prejel zlato in srebrno kanto na festivalu Kantfest. V zadnjem letu se je ukvarjal z novimi pesmimi, med katerimi jih nekaj nekateri redni obiskovalci koncertov že dobro poznajo. Na zgoščenki bodo skladbe izšle spomladi, nocoj pa bodo odprle peto sezono Cankarjevih torkov.
Narat je v skupino povabil izkušene ljubljanske glasbenike, s katerimi je v preteklosti že sodeloval, Matevža Kolenca na kitari in bas kitari, Polono Janežič na klaviaturah, Jeleno Ždrale na violini in Blaža Celarca na tolkalih.