Najboljši album vseh časov po izboru revije NME je pred tremi leti postal The Queen Is Dead manchestrske zasedbe The Smiths, ki je delovala le pet let, a se je za vedno zapisala v zgodovino pop-rocka. Foto: Wikipedia
Najboljši album vseh časov po izboru revije NME je pred tremi leti postal The Queen Is Dead manchestrske zasedbe The Smiths, ki je delovala le pet let, a se je za vedno zapisala v zgodovino pop-rocka. Foto: Wikipedia
Morrissey
Morrissey je lani svoj napovedani koncert v Ljubljani speljal - je pa zaradi njegovega šibkega zdravja (in celo zaradi zdravja njegovega klaviaturista) na tej turneji odpadlo kar nekaj koncertov. Foto: Boštjan Tacol

Nova izdaja bo prvi singel po posthumnem Sweet and Tender Hooligan (1995) in prva izdaja prej neizdanega demoposnetka, odkar je leta 1987 album Strangeways Here We Come napovedal komad Girlfriend in a Coma.

Spletna stran True to You, ki jo sicer vodijo Morrisseyjevi oboževalci, a je precej zanesljiv vir podatkov o glasbeniku (tudi sam včasih zanje potrdi kakšno vest), napoveduje, da bo založba Warner izdala še nikoli slišani demoposnetek singla The Boy With the Thorn in His Side. Na B-strani se bo skrivala doslej še neznana različica komada Rubber Ring.

Ovitek za novo malo ploščo je menda oblikoval Morrissey osebno, gre pa za staro fotografijo igralca Alberta Finneyja. Za zdaj še ni nobenega uradnega datuma izdaje.

Po Morrisseyjevi še Marrova avtobiografija
Letošnja jesen je za ljubitelje Smithsov v resnici kar razburljiva. Kitarist Johnny Marr je pred kratkim izdal svojo avtobiografijo, ki so jo kritiki sprejeli z odprtimi rokami. V okviru promocije knjige je v klepetu za The Guardian priznal, da sta se z Morrisseyjem nekoč dobila in se pogovarjala o morebitni ponovni združitvi, pa se ni iz tega nikoli nič izcimilo.

Morrisey je imel manj sreče: prejšnji mesec je odpovedal celo vrsto koncertov, ker je na turneji zbolel klaviaturist Gustavo Manzur. V intervjuju za izraelski časopis je razkril, da je tudi njega samega nedavna odstranitev rakavih celic "občutno upočasnila, ker bolnišnice in zdravniki in zdravila v resnici človeka zelo postarajo in včasih izčrpajo bolj kot sama bolezen". "Če mi bodo rekli, da mi morajo spet vzeti kri, se mi bo zmešalo."

Morrissey je še vedno tudi brez samostojne snemalne pogodbe s katero od glasbenih založb.