LFO sta bila Mark Bell in Gez Varley, ki pa se je za samostojno pot odločil leta 1996. Foto: PYMCA, Universal Images Group
LFO sta bila Mark Bell in Gez Varley, ki pa se je za samostojno pot odločil leta 1996. Foto: PYMCA, Universal Images Group

Bell je LFO - akronim za low-frequency oscillators - v 80. letih ustanovil z Gezom Varleyjem, s katerim sta v zgodnjih 90. letih pomagala zagnati trend elektronske glasbe, ki je zavzel cel spekter, od techna do acida. Poleti leta 1990 je bil njun singel LFO tako stalnica v klubih kot tudi alinea na britanski lestvici Top 20 (videospot zanj je režiral pevec zasedbe Pulp Jarvis Cocker.)

Po albumu Homogenic, ki ga je leta 1997 sproduciral za Björk, je Bell še večkrat sodeloval z islandsko glasbenico, med drugim na njenem multimedijskem albumu Biophilia iz leta 2011. Koncertni film Biophilia Live Nicka Fentona in Petra Stricklanda bodo v Kinu Šiška premierno prikazali 21. oktobra (v teh dneh boste na teh straneh lahko prebrali tudi MMC-jev intervju s Stricklandom).

Glasbenica se je od Bella poslovila na družbenih omrežjih s povezavo do videa LFO Love Is The Message.

Bell je sodeloval tudi s skupino Depeche Mode, za katero je sproduciral album Exciter iz leta 2001. Revija Mixmag piše, da je tudi kot LFO nastopal še pred kratkim ter da je septembra pomagal praznovati 25-letnico svoje založbe. Pri Warp Records so v sporočilu za javnost ob varovančevi smrti zapisali, da je "kariero posvetil redefiniranju rava."