Zadnjič se je na turnejo odpravil leta 2009 in za BBC tedaj dejal, da je storil vse, kar si je zadal. 'A glasba ostaja, nikoli ne bo izginila.' Foto: EPA
Zadnjič se je na turnejo odpravil leta 2009 in za BBC tedaj dejal, da je storil vse, kar si je zadal. 'A glasba ostaja, nikoli ne bo izginila.' Foto: EPA
Errol Brown
Sredi osemdesetih let se je Errol Brown umaknil s prizorišča in se posvetil družini, kmalu pa začel tudi samostojno kariero. Foto: EPA

Novico o glasbenikovem slovesu je svetu sporočil njegov menedžer Phil Dale, ki je Browna opisal kot "čudovitega džentelmena", ki je neprestano pisal nove pesmi. "Kjer koli je bil, je bilo slišati glasbo," je dejal.
Errol Brown se je rodil leta 1943 na Jamajki, večino življenja pa preživel v Veliki Britaniji, kjer mu je leta 2003 kraljica podelila viteški naslov za zasluge na področju kulture, leto pozneje pa je prejel še nagrado Ivor Novello za izjemni prispevek k britanski glasbi. Prav njegovi glasbi so leta 1981 v Buckinghamski palači prisluhnili svatje na poroki britanskega prestolonaslednika princa Charlesa in Diane Spencer.
Hot Chocolate je bila redka britanska skupina temnopoltih glasbenikov, ki je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja dosegla komercialen uspeh, posebej naklonjen ji je bil čas diska. Do sredine osemdesetih let je vsako leto nizala novo uspešnico, poleg You Sexy Thing še Love is Life in Brother Louie.

You Sexy Thing, najslavnejša uspešnica zasedbe Hot Chocolate, ki je bila v sedemdesetih in osemdesetih letih redno med desetimi najbolj prodajanimi singli, se je leta 1997 spet znašla na britanskih lestvicah, ko je pospremila zgodbo filma Do nazga.

Sekssimbol, ki se ni zmenil za zvezdniško življenje
Leta 1985 je Errol Brown stopil na samostojno pot, vendar žel skromen uspeh (med drugim s pesmijo Personal Touch) in nikoli dosegel slave skupine Hot Chocolate. Zaradi izjemne karizme in sugestivnih besedil se ga je prijel status sekssimbola, vendar Browna zvezdniški način življenja ni zanimal. Skoraj 35 let je bil poročen z Ginette, s katero imata dva hčerki.