Na koncertu bo nastopil tudi komaj 14-letni harfist Brin Bernatovič, ki žanje uspehe doma in v tujini. Foto:
Na koncertu bo nastopil tudi komaj 14-letni harfist Brin Bernatovič, ki žanje uspehe doma in v tujini. Foto:
Miha Hočevar
Scenarist oddaje je režiser Miha Hočevar, avtor lanske uspešnice Gremo mi po svoje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Rotary klub Ljubljana bo v sodelovanju z RTV Slovenija nocoj že devetnajstič zapored priredil dobrodelni Miklavžev koncert; z večerom, ki se bo ob 20.00 začel v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, bodo pomagali otrokom, ki so v teh dneh prikrajšani za praznične radosti. Zbrana sredstva bodo potovala k osnovnošolcem iz finančno in socialno šibkih družin, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. (Natančneje: denar bo namenjen kritju stroškov šolskih malic in kosil, nakupu šolskih potrebščin, osnovnošolcem pa bodo z zbranimi sredstvi omogočili udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.)

Denar za Dobrodelni Miklavžev koncert lahko prispevate tudi prek telefonskih številk (01) 512 25 00 in (01) 472 00 11.

Scenarist oddaje, ki si jo lahko v neposrednem prenosu ob 20.00 ogledate na TVS 1, je Miha Hočevar, njen urednik Daniel Celarec, režiser pa Samo Milavec. Za zamudnike bo ponovitev na sporedu 6. decembra ob 16.45, na TVS 2.

Svečano prireditev bo vodil Jure Ivanušič, njegova sovoditeljica pa bo – kot obljubljajo – presenečenje večera. Večer bo zaznamoval kulturno-umetniški program s priznanimi slovenskimi glasbenimi in plesnimi ustvarjalci, med katerimi so Simfoniki in Otroški pevski zbor RTV Slovenija, Oto Pestner, Dubravka Tomšič Srebotnjak, Neisha, Tokac, Irena Yebuah Tiran, Severa in Gal Gjurin, Tjaša Čerič, Jože Vidic, Petra Zupančič, Prifarski muzikanti, Brin Bernatovič, Bossa De Novo, Godalni kvartet Calisto, Vokalna akademija Ljubljana, Peter Ugrin, Nina Strnad, Slovenski oktet ter dirigent Marjan Grdadolnik.