Kovačičeva besedila krasijo aforističen stil, ironični silogizmi in otroška naivnost. Foto: BoBo
Kovačičeva besedila krasijo aforističen stil, ironični silogizmi in otroška naivnost. Foto: BoBo

Kovačič se je odločil za raznolik nabor izvajalcev, večinoma žensk, ki bodo pele in pripovedovale, nekaj pesmi pa bo izvedel sam.

Kovačiču se bo na odru pridružila skupina Katice, ki bo v ljudskem jeziku zapela nekaj sodobnih pesmi, Medea Novak bo predstavila nekaj žalostnih in nekaj vsakdanjih ženskih usod, z nekaj skladbami o ženskah pa bo večer popestrila tudi Vita Mavrič. Na koncertu bodo nastopili še JK Trio, Jaka Pucihar (klavir) in Klemen Leben (harmonika), so sporočili iz ljubljanske Drame.

Kantavtor Jani Kovačič, ki je med drugim profesor filozofije na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, že od vsega začetka piše poetične zgodbe o ljudeh in cinične posmehljivke ter vsakdanje spevne pesmi, a hkrati tudi zahtevne zvočne slike. Kovačičeva besedila krasijo aforističen slog, ironični silogizmi in otroška naivnost.

Kovačič je po lastnih besedah "mestni ljudski pevec, izumitelj, raziskovalec človeških duš in nesmrtni individuum". Pogosto ga, kot pravi, navdihuje človeška neumnost. Med njegovimi znanimi skladbami so Delam, Žare Lepotec, Revolucija in Moja punca ima črno muco.

Nazadnje se je lotil džezitet z Big Bandom RTV. Z Vito Mavrič sta lani dokončala projekt o Vitomilu Zupanu.