Glasba
(5)
Ameriškega igralca Jeffa Goldbluma bo na velikih platnih med drugim kmalu mogoče videti v novem filmu iz serije Jurski park, podnaslovljenem Padlo kraljestvo. Ponovno bo nastopil v vlogi matematika dr. Iana Malcolma. Foto: EPA

Dodaj v

Zvezdnik franšize Jurski park Jeff Goldblum snema džezovski album

Igra v zasedbi Mildred Snitzer Orchestra
31. maj 2018 ob 08:48
London - MMC RTV SLO, STA

Ameriški igralec Jeff Goldblum igra ne le v filmih, ampak tudi na klavir, proti koncu leta bo z Mildred Snitzer Orchestra izdal svoj prvi album z džezovskimi skladbami za klavir.

Igralec se je kot otrok učil klasičnega klavirja, nato pa se je preusmeril v džez in od petnajstega leta dalje nastopal po pittsburških lokalih.

Navdušil predstavnike založbe Decca
Goldblum še vedno redno igra na klavir in koncertira z zasedbo Mildred Snitzer Orchestra, a doslej še ni posnel albuma. Nedavno pa je z nastopom s priznanim džezistom Gregoryjem Porterjem v šovu Grahama Nortona navdušil predstavnike založbe Decca, ki so ga povabili, da bi s skupino pri njih izdal prvenec.

Nalezljiva džezovska ljubezen
Goldblum je bil nad podpisom pogodbe z založbo Decca navdušen, njen predstavnik Tom Lewis pa je dejal, da je Goldblum fantastičen džezovski pianist, odličen vodja zasedbe in neverjetno očarljiva oseba. "Njegova ljubezen do džeza je nalezljiva, in kadar koli igra, te osreči," je dodal.

Sicer bo Goldbluma na velikih platnih med drugim kmalu mogoče videti v novem filmu iz serije Jurski park, podnaslovljenem Padlo kraljestvo. Ponovno bo nastopil v vlogi matematika dr. Iana Malcolma.

N. Š.
Prijavi napako
Komentarji
Drncl
# 31.05.2018 ob 09:53
Meni je bolj znan iz filma Muha.
Heldarion
# 31.05.2018 ob 10:30
https://i.imgur.com/RG0BS1U.gif
Heldarion
# 31.05.2018 ob 10:29
Putkaka
# 01.06.2018 ob 19:16
Car!
liliput793
# 31.05.2018 ob 09:08
Dokler ne snema skladb za trenutno eurovizijo, je to super. Pametn poba.
Kazalo