Pri slabih dveh urah se scenarij niti za trenutek ne zdi razvlečen. Foto: Kolosej
Pri slabih dveh urah se scenarij niti za trenutek ne zdi razvlečen. Foto: Kolosej

Film temelji na istoimenski kratki zgodbi Elmorea Leonarda iz leta 1953 in istoimenskem filmu leta 1957. V bistvu gre za preprosto zgodbo o kmetu (Christian Bale), ki v denarni stiski sprejme službo, pospremiti ujetnika (Russel Crowe) čez divjino do vlaka za Yumo. Kljub temu pa se pri slabih dveh urah scenarij niti za trenutek ne zdi razvlečen.

Redko se zgodi, da je neki film tako lepo uravnovešen, kot je 3:10 za Yumo. Vse, od naravnost čudovite fotografije, avtentične kostumografije in scenografije prek dramatičnih in akcijskih prizorov do igre. V ospredju sta res izvrstna osrednja lika Bale in Crowe, ki pokažeta vse, kar znata, vendar se obenem dopolnjujeta in ne poskušata zasenčiti drug drugega s čezmerno igro. Nič manj nepozabni niso stranski igralci, kot je legendarni Peter Fonda, ter predvsem Ben Foster, Alan Tudyk in 15-letni Logan Lerman.

Takšne poslastice za ljubitelje vesterna ni bilo vse od Eastwoodovega Neoproščeno (1992) in lahko rečem, da se ogleda ne bi smeli braniti tudi bolj priložnostni obiskovalci kinotek.

Ocena: 5; piše: Uroš Šetina