Ženitni posrednik je dober recept za smeh. Vsaj v prvih 10 minutah. Foto: EPA
Ženitni posrednik je dober recept za smeh. Vsaj v prvih 10 minutah. Foto: EPA

Vedno komično simpatična Janeane Garofalo je Marcy, senatorjeva zvesta pomočnica, ki se mu je pridružila z namenom spremeniti svet na bolje. V prid predvolilne kampanje, jo senator na pobudo brezobzirnega Nicka (vedno jezikavi Denis Leary) pošlje raziskovat senatorjeve korenine v majhno irsko mestece.

Stvar se začne zapletati, ko Marcy po prihodu ugotovi, da je prispela ravno v času ženitnega festivala. V mestu se zbere truma samskih moških in žena, ki bi radi s pomočjo dveh lokalnih profesionalnih ženitnih posrednikov našli svoj par. Večno rivalstvo med njima rodi tudi letošnjo stavo ali bo enemu izmed njiju uspelo spečati Marcy, kot edino Američanko v mestu in nekoliko robatega in nerodnega samskega vaškega mladeniča.

Film je vseskozi dovolj zabaven, da vas pritegne, če je v vas le kanček romantika. Ne manjka šegavega irskega humorja in prelepih posnetkov čudovite irske pokrajine. Osebno mi je najbolj pri srcu prvih deset minut, kjer režiser Mark Joffe s statično kamero in komičnimi prizori natrese kopico dovtipov, pri katerih preprosto ne morete obdržati resnega obraza.

Uroš Šetina