Prvi BASK je leta 2003 potekal prav v Ljubljani. Foto: BoBo
Prvi BASK je leta 2003 potekal prav v Ljubljani. Foto: BoBo

Dogajanje se je začelo s sejmom knjig, periodike in drugih publikacij pred Menzo pri koritu, do nedelje pa bo sejem ponujal prostor založbam in distributerjem radikalne literature ter omogočil izmenjavo predlogov in izkušenj med udeleženci.

Več o letošnjem Basku najdete tukaj.

V okviru Baska, ki je leta 2003 v svoji prvi izdaji že potekal v Ljubljani, zatem pa se je selil po drugih mestih nekdanje Jugoslavije, pripravljajo tudi številne diskusije, delavnice in sestanke. Rdeča nit, ki povezuje vse pogovore, je iskanje odgovorov na konkretne probleme, kot je porast nacionalizma na Balkanu in krizno upravljanje, ki napada temeljne pravice in pogoje življenja po vsej Evropi.
Program vključuje tudi številne razprave o gradnji alternativ in metodah boja, odpira vprašanje sindikalnega organiziranja. Prav tako se obetajo razstave, kulturni program in koncerti.
Projekt povezuje lokalno, regionalno in mednarodno anarhistično gibanje, organizatorji pa razumejo dogodek kot priložnost, da bi skupaj z aktivisti iz drugih delov Evrope, ki se v drugačnih okoliščinah spoprijemajo s podobnimi izzivi, oblikovali strategije za skupen boj proti diktaturi finančnih trgov, bank in kapitala.