Bill Clinton (1946) je bil 42. predsednik Združenih držav Amerike, na tem položaju je bil od leta 1993 do leta 2001. Foto: EPA
Bill Clinton (1946) je bil 42. predsednik Združenih držav Amerike, na tem položaju je bil od leta 1993 do leta 2001. Foto: EPA
James Patterson
Pisatelj kriminalnih in akcijskih romanov James Patterson (1947) velja za "tovarno uspešnic". Foto: EPA

Bill Clinton in James Patterson namreč sodelujeta pri pisanju političnega trilerja z naslovom The President is Missing (slov. Predsednik je pogrešan), ki bo izšel junija naslednjega leta.

Vrhunec pisateljeve cvetoče kariere
Patterson je sporočil, da je sodelovanje s Clintonom vrhunec njegove kariere, ker mu omogoča res zanimivo zgodbo. Nekdanji predsednik - in nesojeni prvi gospod ZDA - pa je sporočil, da je sodelovanje zelo zabavno, saj je že dlje časa Pattersonov oboževalec.

Sodelovanje konkurenčnih založniških hiš
Roman Predsednik je pogrešan bosta skupaj izdali konkurenčni založniški hiši. Clinton, ki je knjigo Moje življenje izdal leta 2004, ima pogodbo s podjetjem Albert A. Knopf, Patterson pa s podjetjem Little, Brown and Co.

Založniški hiši sta sporočili, da bo knjiga edinstven amalgam spletk, napetosti in svetovne drame z najvišjih kuloarjev moči s podrobnostmi, ki so lahko znane le predsedniku ZDA. Drugih podrobnosti o vsebini pa še niso razkrili.